Prețuri noul Mercedes-Benz Citan în România: start de la 19.400 de euro

de Alexandru Monenciu
Joi, 21.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță debutul noului Citan pe piețele europene. În România, acesta va fi disponibil atât în variantă Panel Van (furgon) cât și ca Tourer, prețurile începând de la 19.408 euro cu TVA inclus.

Mercedes-Benz a lansat, la finalul lunii august, noua generație Citan. Utilitara de dimensiuni compacte este disponibilă în două variante: Panel Van (furgon) și Tourer. Ulterior, germanii vor lansa și o versiune cu ampatament lung, dar și una Mixto.

Pe scurt, noul Mercedes-Benz Citan este construit, ca înainte de altfel, pe platforma lui Renault Kangoo. Modelul german poate transporta obiecte cu o lungime de până la 3.05 metri, pragul de încărcare nu este foarte înalt (590 milimetri), iar capacitatea de încărcare și remorcare este de 2.9 metri cubi, respectiv 1.5 tone.

Acum, constructorul din Stuttgart anunță debutul noului Citan pe piețele europene. Întâi, utilitara va fi livrată în Germania și Austria, de la sfârșitul lunii octombrie. Apoi vor urma și alte piețe de pe Bătrânul Continent, inclusiv țara noastră.

În România, Mercedes-Benz Citan este disponibil cu o gamă diversificată de motorizări, formată din trei agregate diesel și două pe benzină.

Toate îndeplinesc normele de emisii Euro 6d și au funcția ECO Start/Stop. Acestea pot fi alăturate unei transmisii manuale cu șase trepte, dar și uneia automate cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte (cele mai puternice modele diesel și pe benzină).

Citan Panel Van 108 CDI este cea mai accesibilă versiune disponibilă la noi în țară. Aceasta este echipată cu un motor diesel de 1.5 litri, capabil de 75 CP, și pornește de la 19.408 euro (echiparea de bază).

De cealaltă parte, Mercedes-Benz Citan Tourer costă de la 22.781 de euro în sus (versiunea 110 cu motor pe benzină de 1.3 litri și 105 CP,). Ambele prețuri includ TVA.

via Mercedes-Benz Vans

Comentarii (9)

  • Mi se pare
    Nejustificat de scump
    10 1
  • Un fel de Lodgy facut la turci..
    11 6
  • Olteanu
    Mercedes Kangoo
    3 0
  • CristinC
    Seamănă, ca două picături de apă, cu DACIA LOGAN MCV, platforma, motorizarea.... Schimbat puțin design-ul și logo-ul.....
    10 2
  • inexorabil
    @CristinC, străduieşte-te să-ţi educi creierul să nu observe/înţeleagă anumite lucruri – acesta este mesajul subliminal pe care ni-l transmite Daimler (şi nu numai) :)

    Cu alte cuvinte, mai închideţi şi voi ochii din când în când; nu de alta, dar corectitudinea în exces dăunează (“directivă” a lumii de astăzi). Evident, cu excepţia celei politice.
    6 1
  • Edikkk
    Dacia Lodgy cu haine etc

    Măcar la Lodgy ştii ce primeşti, preţul fiind mai corect
    8 4
  • curentatu
    Steaua sus răsare, hipnoza e-n floare, portofelul rău mă doare.
    Nu-i deci Lodgy nici MCV, e Dacia Dokker toată ziua.
    11 0
  • Mercedacia
    Cândva, Mercedes însemna lux, fiabilitate și rafinament.
    Astăzi, cel puțin în cazul de mai sus, Mercedes = Dacia.

    Sunt două concluzii posibile: fie Dacia are o calitate foarte înaltă, fie Mercedes a coborât standardele foarte mult.
    6 0
  • @13:41... încearcă sa te documentezi puțin înaintare sa scrii prostiile pe care le scrii... doua minute de documentare erau suficiente...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru