Mercedes-Benz prezintă noul Citan. Din 2022 va avea și versiune pur electrică

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 25.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a lansat oficial noua generație Citan. Utilitara de dimensiuni compacte va fi disponibilă în două variante și, în 2022, va primi și o versiune pur electrică.

După o campanie de promovare presărată cu multe imagini teaser, Mercedes-Benz a lansat acum noua generație Citan. Utilitara de dimensiuni compacte vine cu un design exterior elegant și sisteme de siguranță moderne.

Clienții au la dispoziție două variante: Panel Van și Tourer. Ulterior, germanii vor lansa și o versiune cu ampatament lung, dar și una Mixto. În prezent, Citan măsoară 4.498 milimetri în lungime, iar ampatamentul standard este de 2.716 milimetri.

2.9 METRI CUBI CAPACITATE DE ÎNCĂRCARE

Modelul poate fi configurat cu una sau două uși care culisează. Atunci când este bifat peretele despărțitor flexibil, noul Mercedes-Benz Citan Panel Van poate transporta obiecte cu o lungime de până la 3.05 metri. Pragul de încărcare nu este foarte înalt (590 milimetri), iar capacitatea de încărcare și remorcare este de 2.9 metri cubi, respectiv 1.5 tone.

La fel ca înainte, Mercedes-Benz Citan este construit pe platforma lui Renault Kangoo. Din punct de vedere estetic, însă, avem o parte frontală redesenată în stilul mărcii germane, farurile au tehnologie LED pe nivelurile de echipare superioare, iar grila este în acord cu actualul limbaj de design al brand-ului din Stuttgart.

Echipa de creație a revizuit complet interiorul. Se distinge sistemul multimedia MBUX cu display touchscreen de 7 inch, volanul multifuncțional și cele cinci scaune individuale (plus bancheta spate rabatabilă) ale versiunii Citan Tourer.

MOTOARE DIESEL ȘI PE BENZINĂ, EURO 6D

Gama de motorizări include două agregate cu patru cilindri și funcție Start/Stop, care îndeplinesc standardul de emisii Euro 6d. Amatorii de diesel pot opta pentru unitatea de 1.5 litri, disponibilă în versiuni de 75 (230 Nm), 95 (260 Nm) și 116 cai putere (270 Nm).

De cealaltă parte avem propulsorul pe benzină, de 1.3 litri, cu 102 sau 131 de cai putere. Alături de o transmisie manuală cu șase trepte, Mercedes-Benz oferă și cutia de viteze automată cu șapte trepte și dublu-ambreiaj (versiunile superioare).

Noua generație Mercedes-Benz Citan promite un confort sporit la rulare, iar pentru asta inginerii au revizuit comportamentul suspensiei. În cazul versiunii Panel Van, suspensia a fost calibrată pentru încărcături grele.

Spuneam de sisteme de siguranță moderne. Lista include, printre altele, Hill Start Assist, Active Brake Assist, Blind Spot Assist, Active Lane Keeping Assist și Active Distance Assist Distronic (permite un condus semi-autonom în anumite condiții).

DIN 2022, VERSIUNE PUR ELECTRICĂ

În ceea ce privește versiunea pur electric eCitan, aceasta va debuta în a doua jumătate a lui 2022. Ne așteptăm la o autonomie de circa 285 de kilometri și o funcție de încărcare rapidă a bateriei (10% - 80% în 40 de minute).

În Europa, noul Mercedes-Benz Citan va putea fi comandat începând cu luna septembrie. Prețul de achiziție va fi mai mic de 23.800 de euro, susțin nemții.

via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • Copy/Paste
    Încă un Renault (al câtelea?) cu siglă de Mercedes.
    18 4
  • Clique
    Adică caroserie de Dacie Dokker
    Interior puțin de Mercedes
    Motor Renault
    Și preț de Mercedes.

    Noua tactică de vânzăre...
    20 3
  • gabi_o
    Aproape 24.000e pe 2 scaune, 3 geamuri si mai mult ca sigur, motor de 1.3, cu 102 CP!
    Doar ca are steaua pe capota?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru