Preţuri pentru noua generație BMW X6 în România: start de la 70.000 de euro

de Bogdan Mirică
Marti, 21.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunţat preţurile noii generaţii X6 şi pe piaţa din România. Sport Activity Coupe-ul german porneşte de la 70.000 de euro, preţ valabil pentru un diesel de 258 de cai putere.

Prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Paris, noul BMW X6 ajunge deja pe piaţa din România. Pionierul segmentului SUV-urilor coupe premium, X6 speră să continue cu succes povestea predecesorului său, devenit un adevărat hit la nivel mondial.

Cu ocazia lansării, noua generaţie BMW X6 este disponibilă alături de trei motorizări pe piaţa din România, două dieseluri şi un motor pe benzină. Ea va fi extinsă şi cu alte soluţii de propulsie începând cu anul viitor.

Două dieseluri şi un motor pe benzină

Accesul în gamă se face cu versiunea X6 xDrive30d, care vine echipată cu motorul de 3.0 litri diesel, cu şase cilindri în linie, gata să ofere 258 de cai putere şi un consum de carburant în regim mediu de 6 litri/100. Preţul acestei versiuni este de 70.184 de euro.

Urmareste Automarket

Pentru cei care vor un diesel cu resurse impresionante, există şi versiunea BMW X6 M50d, care livrează 381 de cai putere din acelaşi motor de 3.0 litri, dar tri-turbo.

Consumul urcă în acest caz până la 6.6 litri/100 de kilometri, iar socotelile încep de la 92.628 de euro, fiind astfel şi cea mai scumpă versiune a noului X6.

Pentru cei care îşi doresc un propulsor pe benzină, BMW oferă xDrive50i, un bezinar cu o capacitate de 4.4 litri şi o putere totală de 450 de cai. Preţul de pornire este de 90.762 de euro.

Versiune Motorizare Putere Consum mediu Preţ
(euro cu TVA)
BMW X6 xDrive30d 3.0 litri
diesel
258 CP 6 litri/100 km 70.184 euro
BMW X6 M50d 3.0 litri
diesel tri-turbo
381 CP 6.6 litri/100 km 92.628 euro
BMW X6 xDrive50i 4.4 litri
benzină
450 CP 9.7 litri/100 km 90.765 euro

O listă lungă de dotări standard

Potrivit comunicatului oficial emis de BMW, noul X6 vine cu o listă lungă de tehnologii şi sisteme de siguranţă oferite chiar în standard, fără nici un cost suplimentar. Lista include senzori de monitorizare a presiunii în pneuri, senzor de impact, anvelope runflat, tapiţerie din piele Dakota, ornamente din lemn, bord îmbrăcat în piele articifială neagră, indicator uzură plăcuţe de frâne, transmisie automată cu opt trepte, sistem start-stop, cruise control cu funcţie de frânare, faruri ceaţă cu LED, funcţie Follow Me Home, senzori de ploaie, faruri cu xenon, volan sport îmbrăcat în piele cu comenzi, climatizare automată, hayon acţionat electric, radio BMW Professional cu conexiune AUX, USB şi Bluetooth.

Comentarii (12)

  • @ Mircea - Automarket
    Pe cand faceti drive test cu Skoda Octavia Scout 2.0 TDI 150 CP si Skoda Octavia Scout 2.0 TDI 184 CP?
    27 35
  • Au probleme la motoare si nu le-au putut porni, li s-a rupt distributia inca din showroom.
    27 24
  • Discutam de marci premium, apoi marci de volum, iar in cele din urma sub-marci precum skoda.
    30 20
  • TC1900
    pt AM

    sincer la ce saracie e in tara asta, mi se par prea multe reviewuri pt masini care incep de la 70000 eur.

    voi v-ati uitat pe strada sa vedeti in ce masini merg romanii ?
    17 14
  • @TC1900
    Corect, oare cumparatorii de x6 citesc automarket?
    14 6
  • Suleyman Cunoscatoru
    Nu credeam ca o sa zic vreodata ca vechiul X6 era mult mai frumos ca actualul. Macar ala era mai agresiv. Asta privit din spate este foarte urat.
    8 5
  • mircea
    @TC1900
    Eu zic că e un mix destul de pestriţ pe pagina de teste, sunt maşini din toate plajele de preţuri acolo: http://www.automarket.ro/test-drive/

    @cel cu Skoda
    Când maşinile astea vor fi disponibile la importator pentru teste. Deocamdată, nu avem informaţii că ele ar exista. Vine în schimb în scurt timp un test cu un model interesant din segmentul ăsta: Leon X-perience. Frate cu Octavia Scout şi Golf Altrack :)
    10 1
  • gabi_o
    Mai minte omul dar mai bea si apa! 6-6,6 consum mediu! LOL! Dar 8-12 mediu ce are? Dovda de la detinatori: http://www.spritmonitor.de/en/overview/6-BMW/1099-X6.html?fueltype=1&powerunit=2
    5 3
  • Multe frustrari la astia cu Skoda ! Si culmea e ca nu sunt atat de ieftine !

    @TC1900 si @cel cu Skoda ... calmati-va ! cu ce masini merg romanii?
    uitati-va pe geam ! vorba cuiva din Automarket: "ma tem ca vor fi mai multe X6 vandute in Romania decat seria Stepway de la Dacia"
    9 5
  • pt info ta my fiend salariul mediu in ro e 360 eur, ceea ce inseamna ca pt un x6 chel un om obisnuit trebuie sa munceasca peste 16 ani.

    evident ca firmele de lux alde bmw , merc audi &co au bugete de marketing mari si isi permit sa dea toate raritatile la drive test si eventual sa ii duca pe radactorii AM la lansari pe cine stie ce meleaguri exotice, când marja de profit la un X6 e de cel putin 10000 eur.

    insa sunt curios cati din cititorii de aici ar cumpara un x6 nou ( nu sh ) ...

    in aceste conditii o astfel de prezentare nu e review ci reclama
    3 8
  • "salariu mediu 360 eur" bla bla bla... mda, de aia nu se cumpara BMW-uri noi in Romania...de aia piata masinilor premium cresc pe o piata in scadere. Bai ma lasi !

    http://www.dailybusiness.ro/stiri-auto/culmea-crizei-cresc-vanzarile-de-masini-scumpe-in-romania-68236/
    8 1
  • Octavian
    Sunt destui oameni care isi permit sau chiar au masini din categoria de pret a X6. Eu conduc un A7, si asta nu inseamna ca nu citesc noutatile auto. E vorba de cine e pasionat si cine ba :)

    @Clio - Cumpara X6 nou cine e pasionat de BMW si/sau trebuie sa isi puna cheltuieli pe firma :).
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru