Prima imagine cu noua generație Renault Zoe a "scăpat" pe internet: subcompacta electrică ar putea fi prezentată în 17 iunie

de Daniel Popescu
Vineri, 14.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Prima imagine cu noua generație Renault Zoe a apărut pe internet și scoate în evidență câteva modificări la partea frontală. Subcompacta electrică ar putea fi prezentată oficial în 17 iunie.

Renault pregătește în prezent lansarea unei noi generații pentru subcompacta electrică Zoe, despre care până în prezent se cunosc puține detalii oficiale.

O primă imagine cu noul Renault Zoe a fost publicată însă în această săptămână de o publicație online din Franța, care nu menționează sursa fotografiei.

Imaginea demonstrează că profilul noului Zoe va fi același cu actuala generație, însă designerii francezi au adus o serie de modificări minore la partea frontală care sunt împrumutate în mare parte de la noua generație Renault Clio, inclusiv în privința formei blocurilor optice.

Potrivit unor informații anterioare, principalele schimbări de natură estetice vor avea loc la interior, iar îmbunatățirile vor avea de asemenea ca sursă de inspirație noul Clio.

De asemenea, potrivit unor informații neoficiale, Renaut va aduce îmbunătățiri majore și în privința autonomieiÎn prezent, Zoe are un acumulator de 41 kWh care asigură o autonomie oficială de 300 de kilometri (WLTP), însă noua generație va avea o baterie mai mare care va atinge o autonomie oficială de 400 de kilometri (WLTP). 

Dacă informațiile se vor concretiza, Zoe va avea o autonomie mai generoasă: Peugeot e-208 promite 340 de kilometri fără încărcare, iar Opel Corsa-e circa 330 de kilometri autonomie, ambele modele cu baterie de 50 kWh.

Între timp, publicația britanică Autocar susține că noua generație Renault Zoe va fi dezvoltată pe o platformă comună din cadrul Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, care va fi folosită ulterior și pentru alte modele electrice Renault.

Deși inițial se vehicula că noul Zoe va fi prezentat oficial abia în luna octombrie, Autocar menționează că lansarea va avea loc în luna iunie, în timp ce publicația Electrive avansează chiar și o dată: luni, 17 iunie.

Anterior, Publicația DownShift a susținut că a intrat și în posesia unor informații legate de preț.

Astfel, noua generație Renault Zoe ar urma să coste cu circa 500 de euro mai multe decât actuala generație. Pe piața din România, prețurile de listă pentru Zoe încep de la 33.550 de euro, astfel că noua generație ar urma să coste circa 34.000 de euro.

Via Autocar, Electrive, DownShift

Comentarii (13)

  • Arata bine.chiar foarte bine pentru o masina electrica
    7 3
  • Antoniu
    Cum adica pentru o masina electrica. Pai masinile electrice sunt mai frumoase decat majoritatea masinilor ICE (vorbim de aceeasi clasa, da?).
    5 11
  • la 34000€ mai trebuie sa platesti chirie pe baterie (cum este in Franta)?
    0 5
  • zamaraii
    de ceva timp nu se mai plateste chirie
    5 3
  • Nu, noua generatie nu mai este cu chirie.
    4 3
  • andrei
    sincer, daca id3 o sa fie 30k cea mai ieftina, o sa ii cam spulbere cu zoe cu tot. ma asteptam sa inceapa sa scada preturile, nimic. tot peste 30k pe jucaria asta.
    6 4
  • ID3 la 30k? Nicio sansa.VW nu si-a vandut masinile ieftin niciodata.Poate 40 k
    4 2
  • hazard
    pai sa ne scapam si noi pe ea. la fel de hidoasa si inutila ca predecesoarea. next!
    2 1
  • andrei
    eu zic sa mai citesti si dupa aia sa vorbesti. asta care apare acum, id3 1st (ma rog, la anul in iunie :) ), va fi 40k. dar au zis ca cel mai ieftin id3 nu va sari de 30k, si va fi lansat ulterior. evident, cu autonomia cea mai mica 300km.
    dar nu stiu cum ai ajuns tu la ideea ca 30k e "ieftin". mie mi se pare imens. in conditiile in care un golf benzina il poti lua la 20k, 30k e naibii, 50% in plus.

    acum, daca mint si nu mai scot ala de 30k, nu e vina mea. dar informatia asta e publica, nu am inventat-o eu.
    3 2
  • Sa stii ca am citit inainte sa vorbesc.In primul cand vorbim de masini electrice preturile incep cam de la 30 k +. Iar VW tot timpul si-a vandut masinile mai scump decat Renault daca e sa comparam.Un ID cu auntonomie de 300 km va fi in jur de 30k (probabil mai mult) iar un Zoe cu 400 km autonomie va fi in jur de 35k.Deci cam acelasi pret pentru ambele masini dar ID cu 100 de km mai putin autonomie.Nu ti se pare scump ID-ul in conditiile astea?Si nu zic ca cei de la VW mint,dar sigur pretul va fi cu cel putin cateva mii de euro in plus in momentul lansarii oficiale.Oricum ramane de vazut.
    4 1
  • andrei
    nu, nu mi se pare scump in conditiile in care primesti mult mai multa masina decat la zoe. una e spatiu de zoe, alta va fi id cu spatiu interior de passat (spusele lor). iar ala de 30k e zis chiar de ei. ca poate se schimba si se sucesc, asta nu mai e vina mea. eu discut pe ce au zis ei.

    argumentul ca X si-a vandut masinile mai scump ca Y e zero barat cand vorbim de o piata noua pe care Y intra mai repede. renault are un pret mare pt zoe pentru ca erau putine variante pe piata si-au permis sa ceara mult. la un moment dat nu vor mai vinde si vor scadea pretul.
    0 2
  • @zamaraii; @Joe chiar nu știam, pentru ca nu m-a interesat pana acum 2 săptămâni. Am condus un Zoe actual in Spania, in Palencia si in jur, a fost interesant. Totuși rămâne foarte scumpa (pentru mine), dar daca se va ajunge la un preț de 15 000€, minim 400km autonomie, puțin mai încăpătoare (ca Sandero actual spre exemplu) si o rețea de încărcare cat de cat onorabila in Romania de ce nu, in viitorii 5ani!
    1 0
  • @zamaraii
    https://www.renault.fr/vehicules/vehicules-electriques/zoe/offre.html

    Se plătește chirie pe baterie 69€/7500km pe an daca sunt mai mulți creste
    Varianta cea mai ieftina costa 23200€ din care se scade 6000€ bonus emisii „0”
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru