Prima imagine cu noul BMW Seria 5: va avea și versiune de performanță electrică

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat prima imagine oficială cu noua generație Seria 5. Modelul din clasa executive va primi, în premieră, și versiuni electrice, sub numele i5. Lansarea oficială a noii generații va avea loc în octombrie.

Constructorul bavarez ne oferă prima imagine oficială cu cea de-a opta generație a Seriei 5. Prezentarea oficială a noului model din clasa executive va avea loc abia în octombrie, însă, până atunci, BMW ne oferă câteva detalii importante despre noul model.

Astfel, pentru prima dată în istoria modelului, Seria 5 va primi și versiuni electrice, care vor fi vândute sub numele i5. Oliver Zipse, șeful BMW, a confirmat că noul model va avea inclusiv o versiune de performanță M pur electrică. Alături de acestea, noul BMW Seria 5 va mai fi oferit și cu motorizări hibride PHEV, iar motorizările diesel vor beneficia de un sistem microhibrid de 48 de volți.

Bineînțeles, noua generație Seria 5 va fi disponibilă și în varianta de caroserie Touring, care va primi, la rândul său, o versiune electrică.

Nu în ultimul rând, BMW a mai confirmat că noul model va avea un design complet nou și va fi echipat cu ecranul curbat BMW Curved Display, cu noul sistem multimedia iDrive 8.5.

Lansarea oficială a noii generații Seria 5 va avea loc în octombrie 2023. Modelul va fi produs la uzina din Dingolfing, Germania.

via BMW

Comentarii (1)

  • tipic bmw
    aceeasi masina de 5 metri, din care doar botul are 2. masina e buna, frumoasa, dar mult prea mica la interior pentru cat de balena e pe exterior.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru