Prima imagine cu posteriorul viitorului Seat Leon

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O imagine spion, surprinsă în fabrica Seat din Martorell, dezvăluie aspectul posterior al viitoarei generaţii Leon. Modelul trădează linii ascuţite, mult mai agresive.

După ce ieri am aflat că viitoarea generaţie Volkswagen Golf vine în showroom în luna noiembrie, astăzi facem cunoştinţă cu fratele de platformă al modelului german. Este vorba despre noua generaţie SEAT Leon, aşteptată să debuteze şi ea în viitorul apropiat.

O imagine spion, publicată pe un site dedicat fanilor brandului spaniol, trădează posteriorul hatchback-ului ce va fi construit la Martorell. Imaginea, deşi neclară, dezvăluie unghiuri ascuţite şi linii drepte, inspirate de conceptul IBE, prezentat în 2010.

Compacta iberică va folosi aceeaşi platformă MQB ca si Golf şi Audi A3, pusă la dispoziţie de părintele Volkswagen. Aceasta va fi mult mai uşoară decât actuala generaţie şi va garanta o ţinută de drum mult îmbunătăţită.

Esential 190 de cai putere va oferi cea mai puternică versiune a viitoarei generaţii de motoare diesel EA288.
Leon va adopta şi o nouă generaţie de propulsoare diesel şi benzină, botezate cu numele de cod EA288 şi EA211.
Unitatea diesel cu patru cilindri va fi capabilă să ofere între 90 şi 190 de cai putere, în vreme ce ”benzinarul” se va lăuda cu sistem de dezactivare a cilindrilor şi puteri cuprinse între 60 şi 150 de cai putere.

via worldcarfans

Comentarii (6)

  • 60 cp pe leon? sigur e reala informatia asta?
    19 1
  • lorinczi.thomas
    Se pare ca in imagine apare versiunea FR (pentru cei ce nu au verificat mai atent)
    Ce? Nu are voie sa aiba 60 cp? Ca sa fie batuta de alte compacte!
    11 3
  • arata chiar bine; combinatie de rotunjimi si muchii; sa vedem viitorul cupra; ar fi bine daca ar avea si awd, nu numai fwd... si mai ales sa nu sara prea sus preturile.
    12 13
  • auto_fan
    Ar face bine sa vina cu un interior de bun simt, cel de acum este jenant...
    15 7
  • Eu cred ca-i fata... o bucata diforma de tabla din care nu intelegi nimic
    12 11
  • @auto_fan
    cred ca tu nu ai vazut bordul la leonul actual (1P) de cand i-au facut facelift; nu zic ca e cel mai fain, dar nu e mai prejos decat la alte modele din aceeasi perioada.(2005-...)
    12 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru