Prima mașină electrică Volvo va fi produsă în China: este dezvoltată pe platforma pentru modele compacte și va fi lansată în 2019

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat că primul său model electric va fi produs în China 2019 și exportat la nivel global. Acesta va utiliza platforma CMA dedicată mașinilor din segmentul compact.

Au trecut deja aproape doi ani de când Volvo a anunțat pentru prima oară că va produce și modele electrice, iar până în prezent detaliile de natură tehnică s-au rezumat la integrarea unui acumulator de 100 kWh capabil să ofere o autonomie de până la 400 de kilometri conform standardului european NEDC.

Cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, producătorul suedez aflat în proprietatea chinezilor de la Geely a oferit câteva detalii suplimentare, fără însă să intre în amănunte.

Urmareste Automarket
Astfel, mașina electrică va fi dezvoltată pe platforma Compact Modular Architecture (CMA) dedicată modelelor din clasa compactă, producatia va începe în China în 2019, iar modelul va fi exportat ulterior la nivel global. Decizia de a produce noul model doar în China nu este deloc surprinzătoare în condițiile în care țara asiatică ocupă prima poziție în topul vânzărilor de mașini electrice.

Pe de altă parte, Volvo a confirmat că un al doilea model electric va fi dezvoltat ulterior pe cealaltă platformă folosită de suedezi, Scalable Product Architecture (SPA), dedicată modelelor de segment mai mare. Volvo și-a stabilit deja un obiectiv ambițios de a vinde un milion de mașini electrice până în 2025 și de a lansa versiuni hibride pentru fiecare model din gama.

Via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru