Prima schiță oficială cu viitorul BMW M3 Touring: nemții anunță startul testelor cu prototipurile break-ului de performanță

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 12.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat prima schiță oficială cu viitorul M3 Touring. Este pentru prima dată în istoria nemților când break-ul de clasă medie va avea versiune de performanță produsă în serie.

BMW pregătește noi generații M3 și M4 Coupe. Modelele vor fi prezentate în luna septembrie în cadrul unui eveniment special. Din 2021, fanii versiunilor de performanță semnate de divizia M vor face cunoștință și cu o nouă generație M4 Cabriolet.

Dar producătorul bavarez mai are o surpriză: primul M3 Touring de serie din istoria mărcii. Pentru moment, reprezentanții BMW au publicat o schiță oficială și au anunțat că au demarat testele cu prototipurile viitorului break de performanță în cadrul centrului din Garching, Germania.

Oficialii companiei menționează că M3 Touring se află în prima parte a dezvoltării, proces care ar urma să dureze aproximativ doi ani, ceea ce înseamnă că break-ul de performanță ar putea fi prezentat, cel mai devreme, spre finalul anului 2022. În următoarea perioadă, inginerii și tehnicienii vor demara testele pe drumurile publice, iar mai apoi, vor urma sesiunile de la Nurburgring.

Noua generație BMW M3 va fi echipată cu motorul pe benzină de 3.0 litri cu șase cilindri și, cel mai probabil, propulsorul va fi introdus și pe break-ul de performanță.

Pe versiunea de bază a sedanului german, unitatea va livra 480 de cai putere, iar resursele vor fi gestionate de o transmisie manuală cu șase trepte. În cazul versiunii Competition, motorul va dezvolta 510 cai putere și va fi cuplat la o transmisie automată M Steptronic cu opt trepte și Drivelogic. Cuplul motor maxim anunțat de BMW va fi de "până la 650 Nm".

Versiunea de bază va fi disponibilă cu roți motrice spate, în timp ce varianta Competition va putea fi comandată și cu sistemul de tracțiune integrală M xDrive.

Comentarii (2)

  • Andrei
    Oare ce s-a intamplat de anul trecut cand seful lor a declarat asta: Don’t go expecting an M3 Touring any time soon, however. ‘Touring estates are not part of our M plan
    https://www.carmagazine.co.uk/features/car-culture/bmw-m-division/
    6 0
  • netam-nissan
    asteptat de mult mostruletu familist bmw dar ramine o intrebare - ii sare sau nu si lui cardanu?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru