Prima schiță oficială cu viitorul sedan electric VW: lansare în 2026 și încărcare ultrarapidă

de Paul Cosma
Vineri, 05.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat prima schiță oficială cu viitorul său sedan electric, dezvoltat în cadrul proiectului Trinity. Nemții spun că noul model va fi lansat în 2026 și va oferi încărcare ultrarapidă a bateriei.

În ianuarie, șeful mărcii Volkswagen a anunțat că producătorul german lucrează în prezent la un proiect ambițios, care va livra un model revoluționar în materie de autonomie, viteză de încărcare și inovații digitale.  

“Project Trinity” este numele de cod al proiectului, iar șeful VW a oferit recent mai multe detalii în presa germană. Ralf Brandstätter a declarat că viitorul model va fi un sedan compact electric, cu o lungime de puțin peste 4 metri, prețul de pornire urmând să fie de aproximativ 35.000 de euro.  

După prezentarea de astăzi a noii strategii “Accelerate”, Volkswagen a publicat prima schiță oficială cu viitorul model electric și a oferit câteva detalii noi. 

Astfel, am aflat că lansarea va avea loc în 2026, iar producția va fi realizată în cadrul uzinei VW din Wolfsburg. Platforma pe care va fi construit viitorul model VW va permite rularea autonomă de nivel 4 și actualizări wireless pentru software.  

Nemții subliniază că sedanul va beneficia de tehnologia de încărcare ultrarapidă.

Încărcarea bateriilor va fi la fel de rapidă ca tradiționala alimentare cu benzină sau motorină, susține Volkswagen.

Via VW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru