Primele detalii despre Land Rover Discovery Sport facelift: SUV-ul ar putea primi versiune plug-in hybrid

de Daniel Popescu
Vineri, 27.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover Discovery Sport va primi anul viitor un facelift a cărui noutate principală va fi o versiune plug-in hybrid, pe lângă o serie de modificări de design.

Discovery Sport este modelul cu cele mai mari vânzări din portofoliul Land Rover, însă popularitatea acestuia a scăzut în prima jumătate a anului, pe măsură ce ne apropiem de lansarea unui facelift.

Publicația britanică Autocar susține că actualizarea va sosi în prima parte a anului viitor și că modelul va fi dezvoltat pe o versiune îmbunătățită a platformei Premium Transverse Architecture (PTA). Aceasta va asigura un confort sporit și un portbagaj mai generos, însă principala noutate este apariția unui spațiu suplimentar sub podea, în partea centrală.

Rolul acestui spațiu este să integreze o baterie Li-Ion, întrucât Discovery Sport va avea și o versiune plug-n hybrid. Pentru moment nu se cunosc detalii tehnice complete despre versiunea PHEV, însă sursa citată afirmă că aceasta va avea un nou motor Ingenium de 3.0 litri și un motor electric care vor permite scăderea emisiilor de dioxid de carbon până în zona pragului de 45 de grame pe kilometru.

În plus, vor exista și versiuni mild-hybrid, în contextul în care vânzările de mașini diesel sunt în scădere în Europa ca urmare a scandalului Dieselgate și a unor viitoare interdicitii de circulație în mările orașe.

Alte noutăți vizează o îmbunătățire a răspunsului accelerației cu 40% și o reducere cu 10% a forței de apăsare aerodinamică, în timp ce modificările de design vor fi mai degrabă minore.

Land Rover Discovery Sport s-a comercializat în 44.000 de unități în Europa în 2017, însă vânzările au scăzut cu circa 18% în primele patru luni ale anului comparativ cu perioada ianuarie-aprilie 2017.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru