Primele detalii despre noua generație Mercedes CLA: compacta va împrumuta designul conceptului Mercedes-AMG GT

de Daniel Popescu
Marti, 09.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a decis ca noua generație a compactei CLA să preia numeroase elemente de design de la conceptul Mercedes-AMG GT, pentru a se diferenția mai bine de viitorul Clasa A Sedan.

În ultima perioadă, Mercedes s-a remarcat printr-o avalanșă de lansări în urma cărora diferențele dintre modele se estompează puternic. De exemplu, germanii au confirmat că gama compactă dezvoltată pe noua platformă MFA2 va avea 8 modele, cu 3 mai multe decât în prezent, iar printre noutăți se numără inclusiv Mercedes Clasa A Sedan, care va fi prezentat în cursul anului viitor.

Pentru că există pericolul ca noul Clasa A Sedan să semene prea mult cu CLA, surse din cadrul constructorului german susțin că designerii au luat deja o decizie pentru a evita o astfel de situație.

Astfel, viitoarea generație Mercedes CLA va prelua numeroase elemente de design de la conceptul Mercedes-AMG GT (foto), care a fost prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

Urmareste Automarket
Acesta beneficiază și de o inovație tehnologică interesantă, întrucât luminile de zi și stopurile cu tehnologie "Nano Active Fibre Technology" le oferă designerilor o libertate mai mare de exprimare, iar semnalizarea este un "punct" care se mișcă rapid pe banda luminoasă în direcția imprimată de șofer.
Nu este însă clar dacă aceste elemente vor fi de asemenea preluate și pe designul noului CLA.

Între timp, viitoarea generație Clasa A Sedan va păstra caracteristicile conceptului prezentat la Salonul Auto de la Shanghai din luna aprilie, inclusiv grila AMG pentru versiunile cu motorizări puternice. Pentru celelalte propulsii, Clasa A Sedan va primi o grilă ceva mai convențională.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • O canibalizare inutila cu diferente minime de design si, desigur, pret. Vor renunta la una din variante fie inainte de aparitie, fie dupa 5-6 ani, exact cum fac acum cu modelele cabrio.
    5 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru