Primele imagini cu conceptul viitorul SUV Fisker Ocean: prototipul electric va fi expus în luna ianuarie, iar modelul de serie va oferi o autonomie de peste 480 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Joi, 31.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ocean este numele primului SUV electric de serie pregătit de start-up-ul Fisker. Listele de pre-comenzi se vor deschide în 27 noiembrie, urmând ca prezentarea prototipului să aibă loc în prima parte a lunii ianuarie.

La începutul acestei săptămâni, Henrik Fisker a publicat o nouă imagine teaser cu prototipul viitorului SUV electric dezvoltat de start-up-ul american pe care acesta îl conduce. Acum, oficialii companiei au pregătit trei fotografii cu viitorul prototip și au comunicat și denumirea SUV-ului.

Astfel, Fisker Ocean va fi primul SUV electric dezvoltat de start-up-ul american, iar prezentarea prototipului va avea loc în prima parte a lunii ianuarie, cel mai probabil în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas.

În același timp, Fisker anunță că listele de pre-comenzi pentru viitorul Ocean vor fi deschise începând cu 27 noiembrie, urmând ca producția să înceapă spre finalul anului 2021. Primele livrări sunt programate pentru prima parte a anului 2022.

Conform unor informații publicate la începutul anului, prețul de pornire va fi de circa 40.000 de dolari.

Oficialii Fisker nu oferă detalii despre platforma tehnică, însă aceștia au menționat că versiunea de serie a SUV-ului va fi echipată cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte.

Acumulatorul de 80 kWh ar urma să fie capabil să susțină o autonomie de peste 480 de kilometri.

Via | Autoexpress

Comentarii (3)

  • someone
    mama ce pret atragator pentru asa ditamai masina...din spate parca aduce putin a alfa, iar de sus a land rover ...sau mi se pare doar mie
    4 4
  • Dar astia chiar fac masini? Ca ne tot anunta ca vor lansa diferite modele dar nu am auzit nimic de cifrele de vanzari
    9 0
  • Chiar dacă există un prototip -- care, btw, are un stil reuşit -- rămâne cum am stabilit nu demult:

    "Verde-n față așadar, H. Fisker a fost -- și mai este -- un bun designer, dar ca biznisman una din două... sau chiar trei:
    1. o catastrofă din cauză de hiper-optimism nerealist
    2. un mega-țepar cu bună știință (găurile date de el - chiar dacă a avut abilitatea să nu semneze mai niciun contract -- depășesc 1.200 milioane $...)
    3. un mitoman ajuns să creadă-n fantasmele lui (unic exemplu: declara că firma livratoare de baterii pt ex-Fisker Karma l-a băgat în faliment... după ce chiar el nu-i plătise, falimentându-i. :-p)

    Nu vă mai zic că, acu +15 ani când a invitat jurnaliști la o firmă asociată care pretindea că fabrică graphen en-gros, ăia foloseau un DVD-writer ca să fabrice... fum. Sau rășini. :-)))

    Noua lui gogoriță (e-SUV mai ieftinache decât Tesla-Y cică) e deci și ea doar abur curat-murdar :-) sprijinit pe niște rendering-uri debile.
    Care hai să admitem că s-ar putea transforma într-un e-prototip funcțional cu niște milioane, dar e-producția de serie pretinde cu totul alte premise.
    ...Și mai ales mega-credite implicând un anume grad de încredere - întrebați-l pe Musk."
    18 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru