Primele imagini cu jantele viitoarelor modele electrice din gama BMW: designul pregătit de nemți ajută la scăderea consumului de energie cu 2%

de Cornel Șocariciu
Joi, 06.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarele modele electrice din gama BMW vor primi jante aerodinamice cu design special. Acestea vor fi introduse în premieră pe viitorul SUV electric iX3 și, conform producătorului german, acestea reduc consumul de energie cu 0.4 kWh/100 de kilometri.

BMW pregătește lansarea noului SUV electric iX3. Reprezentanții constructorului bavarez spun că producția noului BMW iX3 va demara în cursul acestui an, modelul urmând să fie asamblat la Shenyang, China.

Pentru a menține treaz interesul fanilor, BMW continuă campania de marketing și prezintă primele imagini cu jantele pregătite de nemți pentru viitoarea gamă de modele electrice. Conform oficialilor BMW, noile jante vor fi introduse în premieră pe iX3, urmând ca aceastea să fie disponibile și pe viitoarele i4 și iNext.

Noile jante produse de constructorul german vin cu o serie de inserții special concepute pentru a reduce rezistența la înaintare cu 5% (raportat la jantele folosite pe versiunile cu motoare cu combustie internă ale lui X3). De asemenea, acestea sunt mai ușoare cu 15% comparativ cu restul jantelor aerodinamice lansate până acum de constructorul german.

În aceste condiții, BMW menționează că în cazul lui iX3, noile jante vor ajuta la reducerea consumului de energie cu 2% (0.4 kWh/100 de kilometri, +10 kilometri autonomie, valori calculate conform WLTP).

Totodată, jantele aerodinamice vor fi disponibile în mai multe versiuni.

Viitorul BMW iX3 va fi primul model al nemților care va fi echipat cu a cincea generație a sistemului eDrive. SUV-ul va fi echipat cu un motor electric capabil să dezvolte 286 CP și 400 Nm, iar resursele acestuia vor fi livrate exclusiv către roțile de pe puntea spate. iX3 va miza pe un acumulator cu o capacitate de 74 kWh, iar autonomia anunțată de nemți trece de 440 de kilometri (WLTP).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru