Primele imagini cu noul SUV Genesis GV70: detaliile tehnice vor fi anunțate în 8 decembrie

de Cornel Șocariciu
Joi, 03.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genesis a publicat primele imagini cu noul GV70, dar pentru moment, reprezentanții companiei nu au oferit și detaliile tehnice referitoare la SUV-ul de segment mediu. Noul Genesis GV70 va fi disponibil și pe piața din Europa.

La finalul lunii septembrie, Genesis, brandul premium lansat în 2016 sub umbrela Hyundai, a publicat primele imagini cu prototipul viitorului GV70. Acum, reprezentanții companiei asiatice au publicat primele imagini oficiale cu noul SUV.

Cu toate acestea, reprezentanții Genesis nu oferă informații tehnice despre GV70, datele urmând să fie publicate în 8 decembrie în cadrul unui eveniment special.

Noul Genesis GV70 va fi disponibil și pentru publicul din Europa, iar acesta ar urma să concureze cu SUV-urile de clasă medie din segmentul premium. Noul model pregătit de constructorul asiatic va avea la bază platforma sedanului G70, aceeași arhitectură fiind deja folosită și în cazul lui Hyundai Tucson.

În cazul sedanului de clasă medie, Genesis propune o motorizare pe benzină de 2.0 litri și un diesel de 2.2 litri. Ambele propulosare sunt echipate cu o cutie automată cu opt trepte, iar resursele sunt gestionate exclusiv de roțile de pe puntea spate. În cazul SUV-ului GV70, asiaticii vor introduce și versiuni cu tracțiune integrală, dar și variante plug-in hybrid, sistemul de propulsie urmând să fie preluat din oferta lui Tucson.

Asiaticii spun că interiorul a fost inspirat de lumea aviației, iar clienții vor descoperi o serie de elemente speciale.

Accesoriile vor fi fabricate din aluminiu, tapițeria va fi din piele, iar în centrul planșei de bord va exista un ecran generos dedicat sistemului de infotainment. Informațiile afișate de acesta vor putea fi controlate atât prin atingerea ecranului, cât și cu ajutorul unui controller rotativ poziționat pe tunelul median. Intrumentarul de bord va fi unul complet digital, iar sistemul de climatizare va fi controlat tot cu ajutorul unui ecran.

Noul Genesis GV70 va fi disponibil și cu pachetul Sport. Acesta propune jante de 21 de inch, un spoiler frontal ceva mai agresiv, accesorii de caroserie închise la culoare și un sistem de evacuare cu terminații mult mai mari. La interior, versiunea Sport va fi echipată și cu o serie de elemente din fibră de carbon.

Comentarii (6)

  • Toate masinile semana intre ele dar coreeni sunt experti in copiat bucati intregi din alte masini pe care le asambleaza in mod ciudat. Poate mi se pare mie dar aici avem de a face cu o incrucisare de Macan cu Q5.
    20 8
  • Foarte tare!!!
    4 11
  • "Genesis, brandul de lux Hyundai"..."ar urma să concureze cu SUV-urile de clasă medie din segmentul premium"...nu sunt carcotash dar lux e peste premium? premium e peste lux? lux = premium in domeniul auto? Cum e domnule Cornel? :)
    10 1
  • @cos
    Mulțumim pentru observație :).
    3 4
  • De ce nu vand si in Romania?
    5 2
  • @ pmc: poate pentru ca deschiderea showrom-urilor si a service-urilor ar fi muuult mai scumpa decat tot profitul pe care il vor face din cele 15-22 masini vandute anual?
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru