Primele imagini cu prototipul viitoarei generații Honda Civic: sedanul compact va fi lansat în Statele Unite în primăvară

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a publicat primele imagini cu un prototip pentru noua generație Civic dedicată publicului american, care iese în evidență prin numeroase noutăți de design. Noul model ar putea inspira ulterior și versiunea europeană.

Honda Civic a primit pe piața europeană un facelift la sfârșitul anului trecut, însă pe piața americană constructorul japonez se pregătește deja de lansarea unei noi generații.

Pentru moment, Honda a dezvăluit un prototip al noii generații în cadrul unui eveniment care a avut loc pe platforma de gaming Twitch.

Niponii au expus versiunea sedan, care va avea linii de design mult mai "fluide" decât actuala generație și cu modificări importante la nivelul părții frontale și a grilei.

Honda a publicat doar o schiță cu interiorul, însă aceasta scoate în evidență o planșa de bord minimalistă cu puține butoane fizice care integrează și gurile de ventilație. Producătorul afirmă că șoferul va avea un intrumentar de bord digital, în timp ce ecranul sistemului de infoainment va avea diagonală de 9 inch.

Întrucât este vorba despre un prototip, niponii nu oferă încă niciun fel de detaliu despre dotările tehnice și motorizările disponibile. Aceste informații vor fi făcute însă publice până în primăvara anului viitor, atunci când noua generație Civic va fi disponibilă în Statele Unite.

De asemenea, Honda menționează că vor fi lansate ulterior și versiunile hatchback, Si și Type R.

Honda nu a menționat nimic despre piața europeană în cadrul evenimentului de prezentare, însă este posibil ca o serie de elemente de design să apară și pe viitoarea generație Civic dedicată Bătrânului Continent.

Via Honda

Comentarii (9)

  • Tesla Model 3: "Wanna smash?"
    Honda Accord: "Yeah sure!"
    *9 months later*
    TADAAM
    10 2
  • Elegantă
    Au Accord-at Civic-ul :)
    15 0
  • si eu vreau ce mananca japonezii, sa ii dau getitei mele. va creste in 3 ani cat altii in zece. si daca te uiti la civic, iti dai seama ca ce am scris mai sus nu e basm.
    unde e EK9 si EP3-ul, civic hatch adevarate?
    7 0
  • fetitei mele :))
    5 1
  • wow, chiar este frumos. in comparatie cu uratenia de acum. sunt curios e motoare.
    4 10
  • sa vezi balamuc acuma ..! Doar din fata mai aduce cu actuala generatie ,iar la interior ...soc si groaza ..pt. fani !
    6 0
  • Profilul si imaginile cu spatiul interior indica o evolutie a platformei Civic X. Deci o carcasa noua pe o platforma existenta. Personal mi se pare ca seamana din spate foarte mult cu BMW seria 3.

    In rest nu vor fi surprize: pachete de dotari generoase si un pret atractiv pentru o masina fiabila , sigura si foarte placuta la condus.

    Imi pare foarte rau ca nu mai exista o varianta break sa pot aspira la un update peste 2-3 ani. Poate il vor reintroduce odata cu aceasta generatie, cine stie...

    Conduc un Civic tourer de 4 ani deja si inafara de benzina si revizii absolut decente nu am avut absolut nicio problema.
    9 2
  • Îmi place interiorul în stil retro. Le-a ieșit cu bun gust, ca și la Honda e unde, dacă excludem amalgamul de ecrane, designul interior e chiar reușit. Și la exterior arată mai bine decât modelul curent, mai puțin încărcat. Numai că Honda schimbă generațiile ca pe ciorapi, toate la 4-5 ani în afară de prima generație pe care au produs-o 7 ani.
    2 2
  • @someone23, sunt fericitul posesor a unui EJ9 :)
    E cu o motorizare civilă, dar oricum câte emoții oferă mașinuța asta
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru