Primele imagini cu Skoda Karoq Cabriolet: conceptul realizat de elevii cehi va fi prezentat în iunie

de Daniel Popescu
Luni, 07.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele imagini cu Karoq Cabriolet, conceptul unui Karoq decapotabil realizat de elevii unei școli vocaționale din Mlada Boleslav.

La jumătatea lunii aprilie, Skoda a anunțat că elevii de la Școala Vocațională din Mlada Boleslav au primit ca proiect să realizeze conceptul unui Karoq decapotabil.

La vremea respectivă, constructorul a publicat și o schiță cu conceptul, iar acum oferă primele imagini și detalii despre acesta. Conceptul Karoq Cabriolet păstrează demensiunile versiunii de serie a SUV-ului, însă garda la sol este semnificativ mai redusă, ca urmare a faptului că elevii au utilizat amortizoarele disponibile pe Octavia RS.

Îndepărtarea plafonului a avut de asemenea numeroase efecte: portierele au fost ajustate, iar hayonul a fost desenat de la zero, la fel ca și sistemul de evacuare. Prin schimbări au trecut și montanții A și B, dar și barele de protecție față și spate. În plus, elevii au operat modificări și la nivelul logo-ului Skoda, dar și la mânerul portierelor, care sunt luminate discret pe timpul nopții.

Conceptul este echipat cu un motor pe benzină TSI de 1.5 litri care permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 8.4 secunde, cu o viteză maximă de 204 km/h.

Skoda va prezenta conceptul în luna iunie, la capătul unui proiect care a început în octombrie 2017 și la care au participat 17 elevi sprijiniți de angajați Skoda din departamentele de producție, design și tehnologie.

Constructorul ceh nu este la primul proiect de acest gen. În 2014, studenții Skoda au prezentat un concept cu două locuri bazat pe citadinul Citigo. Un an mai târziu, am făcut cunoștință cu un pick-up bazat pe Fabia, iar în 2016, studenții au pregătit un coupe derivat din Rapid Spaceback. Anul trecut, cehii au prezentat Skoda Element, un buggy electric născut dintr-un Citigo. Centrul de studiu Skoda din Mlada Boleslav include 13 programe diferite, iar în prezent, 900 de elevi urmează aceste cursuri.

Via Skoda

Comentarii (2)

  • le'o scapat flexu' si pe bara frontala, s-au plictisit si au lasat-o asa ca in fiecare an fac fix acelasi lucru...taie
    7 1
  • Cat de ceh pare cel care sta la volan. Si nu inteleg cate locuri are masina asta ... ca sunt 2 in fata si ...4? in spate!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru