Primele imagini cu Volkswagen ID.4 au apărut pe internet: SUV-ul electric cu autonomie de 500 de kilometri va fi prezentat în acest an

de Daniel Popescu
Joi, 18.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mai multe imagini cu SUV-ul electric Volkswagen ID.4 au apărut pe internet cu câteva luni înainte de prezentarea oficială. Modelul va avea o autonomie de 500 de kilometri.

Volkswagen a publicat în luna martie o serie de imagini sub camuflaj cu noul SUV electric ID.4, în contextul în care prezentarea oficială va avea loc în următoarele luni.

Pregătirile pentru lansare sunt pe ultima sută de metri, mai ales că Volkswagen a depus la autoritățile chineze un dosar de aprobare pentru comercializarea modelului în această țară.

Imaginile incluse în dosar au apărut rapid pe internet și oferă o perspectivă completă asupra designului exterior al noului model. Așa cum era de așteptat, Volkswagen ID.4 va prelua numeroase trăsături de design de la hatchback-ul electric ID.3, pentru care livrările vor începe în luna septembrie la prețuri cu 3.000 de euro mai mari decât cele anunțate la finalul anului trecut.

Dosarul depus la autoritățile chineze arată și dimensiunile finale ale modelului electric: ID.4 va avea o lungime de 4.592 mm, o lățime de 18.52 mm și o înălțime de 1.629 mm, în timp ce ampatamentul va fi de 2.765 mm. Dimensiunile sunt practic foarte apropiate de cele ale lui Volkswagen Tiguan.

Până în prezent, Volkswagen a confirmat oficial doar că autonomia lui ID.4 va fi de aproximativ 500 de kilometri.

SUV-ul electric este însă bazat pe conceptul Volkswagen ID.Crozz II, care utiliza o baterie de 83 kWh pentru a atinge această autonomie.

De asemenea, conceptul miza pe două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Motorul electric de pe puntea față avea 102 CP, iar cel de pe puntea spate 204 CP pentru o putere totală de 306 CP. Este însă posibil ca Volkswagen să comercializeze și o versiune cu tracțiune spate care să includă doar motorul de 204 CP.

Via The Verge, Autocar

Comentarii (9)

  • Octavian
    Ce imi place la masinile astea electrice in general este ca se renunta la gurile alea mari de aerisire care de cele mai multe ori sunt si false ceea ce mi se pare penibil.
    11 3
  • Există și ID.4 X (în imagini e ID.4 Crozz), vândut probabil doar în China, cu modificări de design frontal și la spate și cu vreo 2 cm mai lung. Poate nu se va vinde la noi, dar merita amintit așa pentru cultura noastră automobilistică.
    10 0
  • ACE - Craiova
    Foarte asemanator cu SKODA Enyaq.

    Sa vedem insa:
    - interiorul;
    - disponibilitatea modelului;
    - preturile.

    Sunt curios si ce garda la sol au aceste modele...
    21 4
  • VW: Psstt.. Toyota... am uitat sa-mi fac tema la BEV, ma lasi si pe mine sa o copiez in pauza?
    Toyota: Bine, hai...dar sa nu uiti sa schimbi sigla, ca se prinde profu'
    12 10
  • Au cam copiat Renault Captur in zona frontala
    3 4
  • din poze se adevereste vorba ceea a romanului ...a 5 a roata la caruta.
    5 2
  • Deci ID3 e deja depășit! Și abia se lansează în septembrie 2020.
    4 5
  • ACE - Craiova
    Site-ul auto din Grecia autotriti.gr afirma ca:
    - anul trecut Grupul VW a avut un profit de 17 miliarde Euro - deci au reusit sa faca bani frumosi din vanzarea a circa 10,67 milioane masini in 2019;
    - pretul modelului pur electric ID.4 va fi asemanator unui VW Tiguan diesel;
    - lansarea modelului ID.4 se va desfasura in luna august 2020.
    8 2
  • Mi-as fi dorit sa fie putin mai lata de 18.52 mm dar arata bine si asa. Ne adapta si noi in mers cu noile tehnologii.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru