Primele imagini neoficiale cu noua generație Ford Mondeo

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 10.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele imagini neoficiale cu noua generație Ford Mondeo au fost "scăpate" pe internet de Ministerul Industriei și Informației din China. Fiindcă va fi retras în curând din Europa, noul Mondeo ar putea fi comercializat numai în țara asiatică.

Mondeo este unul dintre cele mai populare modele din portofoliul Ford, dar în ultimul timp viitorul său a fost cam incert. După trei decenii, constructorul american de automobile a anunțat, în primăvara acestui an, că Mondeo va fi retras din Europa.

Sedanul va primi, însă, o nouă viață în China. Primele imagini cu noua iterație Mondeo tocmai au fost "scăpate" pe internet de Ministerul Industriei și Informației din țara asiatică.

Se poate observa că, din punct de vedere estetic, noul Mondeo seamănă cu versiunea chinezească a lui Evos. Avem o grilă frontală de dimensiuni considerabile, faruri LED, aripi sculptate, stopuri unite cu o bandă LED și terminații ascunse pentru sistemul de evacuare.

Noua generație Ford Mondeo ar urma să aibă o lungime de 4.935 milimetri, ceva mai mare decât modelul pe care îl înlocuiește.

Așa cum spuneam, sedanul ar putea fi comercializat în continuare numai pe piața din China.

via Carscoops

Comentarii (9)

  • Anonim
    Un fel de Volvo
    6 15
  • mai urat, dar mai fiabil.
    9 14
  • ∆∆∆
    Mai frumos,mai fiabil si mai putin scump decat un Volvo,volvo= masina de cocalar care crede ca si-a depasit conditia si se crede superior,inteligent si cult.
    13 27
  • Cred ca glumiti, Ford n-o sa fie niciodata nici pe sfertul lui Volvo, la niciun capitol. De fapt, cea mai neagra perioada si cea mai proasta imagine Volov a avut-o cat timp a fost patronat de Ford, iar cand au iesit de sub tutela lor au renascut, chiar daca cu capital chinez. Volvo n-am detinut, dar Ford da si va spun ca sunteti departe de realitate in ce priveste fiabilitatea la Ford, una dintre cele mai slabe din industrie. Auzeam comparatii si cu coreenele, din nou, coreenele il baga pe FOrd sub masa la orice ora la capitolul fiabilitate, Hyundai-KIA fiind aproape la fel de buni ca japonizii.
    28 15
  • Salut, am eu un Ford d asta nefiabil. In 59600 km a necesitat o bieleta de direcție dreapta din cauza unui crater de pe drumurile noastre. In rest, ulei, stergatoare, cauciucuri și benzina. Deci tare nefiabila. Așa de nefiabila încât următoarea mașina tot Ford-nefiabila va fi.
    29 26
  • La cum arată, în special fața, e bine că nu vine în Europa să ne agaseze privirile cu fața aia hidoasă. Am avut Mondeo mk4, dar s-a dus vremea lui. În spate arată totuși bine.

    Legat de fiabilitatea Ford, în al meu Mondeo am băgat peste 7000 euro în întreținere și reparații timp de 6 ani și 4 luni. Cam mult. Fiabilitatea e mediocră. Nici cel mai slab, nici cel mai bun. Ce-i drept, l-am luat la 190.000 reali (84.000 pe bord :)))) și l-am dat la 280.000.
    24 2
  • inexorabil
    Către eternul Mafănel (13:43) : eu aş susţine taman invers! La ultima ediţie SAB la care am participat (2019), dintre “familiste” (Segmentul D), cea mai agresivă mi s-a părut Kia Stinger, dar, în materie de confort şi spaţiu, au ieşit campioane, conform senzaţiilor pe care mi le-au stârnit, Opel Insignia şi Ford Mondeo! Ba încă ultimul model enumerat m-a impresionat şi prin arhitectură (din păcate, Insignia B reprezintă un regres considerabil din acest punct de vedere).

    Surpriza a constat însă în atitudinea…copiilor/tinerilor. Mulţi dintre ei ţineau morţiş să se fotografieze cu trei modele anume, toate de la…Ford. Respectiv: un Mustang contemporan, unul din 1970 şi “piesa de rezistenţă” pentru care am fost silit să stau la coadă ca să pot urca la volan – Shelby F-150 755 HP Supercharged. În schimb, în sectorul lui Volvo bătea vântul (nu la propriu). N-a căzut nimeni pe spate acolo, dar, ah, le puteai aplica tu ştampila “cuvenită” acelor “insensibili”, în stilu-ţi caracteristic şi cu dispreţul (în rol de sarcasm) aferent şi vădit (non-autocenzurat) : “Ştiu românii mai bine. Ei se dau cunoscători”.

    Pe de altă parte, ai nevoie de mai mult spaţiu pentru transport de bunuri? O rezolvi cu Transit/Ranger (ca să rămânem în domeniu). Suedezii nu s-au sinchisit niciodată de “comerciale” uşoare, deşi este la mintea cocoşului că o astfel de cerere există inclusiv în ţara lor!

    Ooo, şi câte splendori au ieşit pe porţile fabricilor sub (re)nume ca Mercury sau Lincoln.

    Să pătrund cu comparaţia şi pe teritoriul motorsportului? Preferabil să nu :)

    Volvo, precum am mai menţionat, figurează ca o mare dezamăgire, raportat la principiile mele. În definitiv, nu excelează, precum permanent te înfierbânţi tu să ne “dovedeşti”. Dar na! nu ratezi nicio ocazie să-i trăsneşti câte o copită…industriei germane de profil. De fapt…occidentale (se cască o veritabilă prăpastie între declaraţia ta de dragoste faţă de Occident şi substratul afirmaţiilor tale despre diferite capacităţi industriale şi manageriale ale acestuia – eu oricum m-am edificat demult…ca, de altfel, în privinţa oricărei reptile frankfurtiene, indiferent de clasa ei socială).
    16 16
  • Seriff
    Am avut si eu Ford, chiar doua, nu am avut probleme cu ele, discutiile astea vesnice cu fiabilitatea sunt total aiurea, orice om care si-a cumparat o masina care mai mult ca sigur nu a fost intretinuta si care s-a stricat la el, repede vine si zice, aaa, sunt proaste, nu sunt fiabile, conteaza mult si cum a fost intretinuta, plus cum s-a mers cu ea, daca iarna ii dai cheie si forja direct, pai cred si eu ca se strica, daca uleiul il schimbi la 3 ani, o conduci subturat sau mai stiu eu ce, normal ca nu e fiabila.
    16 5
  • focus 2 din 2007 si focus 3, din 2013. Detinut. Cea 2013 in 8 ani de utilizare o singura problema: pompa de apa. Plus 2 rulmenti (pe garantie in anul 5). Cea 2007 are 260k la bord, numai consumabile + maneta de la frana de mana acum 1 an. Plus evident cele uzuale pt rulaj (distributie, ambreiaj). Asa ca asta cu lipsa fiabilitatii e foarte relativa.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru