Primele informații despre viitoarea generație Mercedes-Benz SL: modelul va fi prezentat în 2021 și va fi dezvoltat de divizia AMG

de Cornel Șocariciu
Vineri, 19.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Mercedes-Benz SL va fi dezvoltată de specialiștii din cadrul diviziei AMG. Modelul va fi pregătit în paralel cu viitoarea generație AMG GT, iar lansarea ar urma să aibă loc în 2021.

Oficialii Mercedes-Benz au decis să continue dezvoltarea unei noi generații SL. Modelul producătorului german ar urma să fie prezentat în 2021, debutul comercial fiind programat pentru 2022.

Mai mult decât atât, Mercedes-Benz a decis că este momentul ca viitorul SL să fie dezvoltat de divizia AMG. Noua generație va fi mult mai sportivă decât actuala versiune și va fi dezvoltată în paralel cu viitorul AMG GT.

Ambele modele vor avea la bază platforma MSA (Modular Sports Architecture), iar primele informații sugerează o gamă electrificată de motorizări.

"După anul 2021 nu va mai exista niciun model dezvoltat de AMG care să nu integreze un sistem electrificat de propulsie. Versiunile cu sisteme hibride vor deveni din ce în ce mai importante", a declarat Tobias Moers, șeful diviziei Mercedes-AMG.

O versiune echipată cu motorul V12 cu siguranță nu face parte din planurile Mercedes-AMG, însă clienții se vor putea bucura în continuare de serviciile unui V8.

Totodată, noua generație SL ar putea încheia cariera versiunilor Clasa S Cabrio și Clasa S Coupe.

Via | Autoexpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru