Primele maşini autonome Google vor debuta pe stradă în vara acestui an

de Bogdan Mirică
Luni, 18.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google a anunţat că proiectul său pentru o maşină autonomă este aproape de final. Primele exemplare ale automobilului care se conduce singur vor ajunge pe străzile din SUA în vara acestui an.

Maşinile autonome sunt tot mai aproape de realitate. Gigantul Google, unul dintre promotorii acestei tehnologii, a anunţat deja că primele sale maşini care se conduc singure vor ajunge pe străzi în această vară. în cadrul unei sesiuni finale de teste. Google susţine că sistemele sale autonome au progresat atât de mult încât omologarea şi comercialziarea lor este tot mai aproape.

Pentru început, micile maşini Google vor debuta pe străzile din Mountain View, California, aproape de centrul de cercetare al americanilor. Maşinile experimentale vor putea rula cu o viteză maximă de 40.2 km/h, suficient pentru a asigura o rulare sigură.

Esential 1.6 milioane de kilometri au parcurs în total maşinile autonome din flota Google.
Tot pentru siguranţa celor din maşină, Google a instalat şi un volan detaşabil alături de pedale. Elementele convenţionale îi vor permite celui de la volan să intervină ori de câte ori este nevoie.

Google este încrezător în proiectul său de maşini autonome, celelalte maşini de teste, operate de-a lungul etapei de dezvoltare, reuşind să parcurgă în total peste un milion de mile, echivalentul a 1.6 milioane de kilometri. Google susţine că prototipurile sale autonome au înregistrat echivalentul a 75 de ani de şofat pentru un conducător auto din Statele Unite.

Comentarii (2)

  • Nu.
    1 1
  • hehe :))

    visele reprezentate grafic in revistele din anii '60-'70 au devenit realitate
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru