Primul BMW M3 Touring din istorie este aici: 510 CP și tracțiune integrală în standard

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 22.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul bavarez de automobile a publicat primele informații și imagini cu primul M3 Touring din istorie. Acesta este bazat pe M3 Competition și dispune de 510 cai putere.

După o lungă așteptare și multe insistențe venite din partea fanilor, BMW a cedat într-un final și prezintă acum primul M3 Touring din istorie. Așa cum era de așteptat, noul model este bazat pe versiunea M3 Competition.

Din punct de vedere estetic nu sunt noutăți majore. Avem aceeași grilă supradimensionată, jante de 19 inch pe față și de 20 de inch pe spate, patru terminații pentru sistemul de evacuare și embleme speciale BMW Motorsport.

Cea mai vizibilă modificare este, desigur, zona portbagajului. Cu bancheta rabatată, acesta are un volum de încărcare de 1.510 litri.

Pentru interior, bavarezii au pregătit ansamblul Curved Display, care integrează un ecran de 12.3 inch pentru instrumentarul de bord digital și un display de 14.9 inch pentru sistemul multimedia. Scaunele sport sunt îmbrăcate în piele Merino.

Fiind bazat pe M3 Competition, noul BMW M3 Touring ascunde sub capotă motorul de 3.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 510 CP și 650 Nm. Transmisia este una automată cu 8 rapoarte, iar tracțiunea integrală M xDrive este standard.

În aceste condiții, break-ul atinge 100 km/h în 3.6 secunde.

Viteza maximă este limitată la 280 km/h.

Inginerii au recalibrat suspensia și au instalat un diferențial Active M. Opțional, frânele pot fi comandate și cu elemente carbon-cermice.

Știm deja că noul BMW M3 Touring a vizitat legendarul circuit Nurburgring Nordschleife și a parcurs cei 20.8 kilometri în 7 minute și 35.060 secunde. Un nou record pentru mașinile break.

BMW va deschide listele de comenzi, în Germania, în luna septembrie, iar producția va demara în luna noiembrie.

via BMW

Comentarii (5)

  • Dan Voiculescu
    Promiscuitate.
    0 6
  • Acum se inspira dupa Audi RS4 Avant, inclusiv tractiunea integrala.
    4 6
  • NOROC CA POZA ACEEA E PE NEGRU, CA NU SE VEDE FATZA ACEEA ORIBILA.
    DATI-MI UN METOCLOPRAMID, CA MI-E GREATA.

    BMW 340 ARATA CUM AR TREBUI SA ARATE UN BMW.
    6 2
  • Zilele trecute in muzeul BMW din Munchen am admirat singurul exemplar (prototip) de M3 E46 Touring. Mult mai frumos, pacat ca nu s-a produs in serie. Cu siguranta ar fi avut performante mai slabe dar designul si motorul au fost deosebite. Remarc in mod negativ la modelul nou ecranele tip Tesla (cu care nu ma pot impaca inca), grila hidoasa si tapiteria portocalie pe care o vad tot mai des in ultimul timp. Timpul de pe turul de Nurburgring e ... respectabil si arata de fapt ce-i mai important: o masina extrem de rapida, cu valente practice, pt cei ce si-o permit.
    4 0
  • Am tot încercat sa-mi reglez cromatica ecranului dar tot roșii îmi par scaunele. Oricum ca si multe alte chestii sunt optionale așa ca nu-i musai sa selectezi Combinația care nu-ți place. Am văzut-o in realitate si arată mult mai bine decât pozele, inclusiv mult discutata grila. Nu sunt neaparat fan, dar nici nu ma deranjează. La faza cu ecranele curbate, chiar dacă as prefera oricând un bord “curat” clasic, cam asta este direcția actuală, dar nu cred ca o sa rămână la fel lucrurile. Tehnologia si futurism-ul exagerat se depreciază cel mai rapid.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru