Primul exemplar al noului Shelby GT500, vândut la licitație cu 1.1 milioane de dolari: Ford va dona banii în scopuri caritabile

de Paul Cosma
Sambata, 19.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai puternic Ford din istoria companiei și omologat pentru șosea a obținut 1.1 milioane de dolari la o licitație în Statele Unite. Este vorba despre primul exemplar al noului Shelby GT500, iar Ford a spus că va dona banii în scopuri caritabile.

Noul Shelby GT500 a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Detroit și promite peste 700 de cai putere dintr-un motor V8 de 5.2 litri.

Primul exemplar al celui mai puternic Ford creat vreodată și omologat pentru șosea a stârnit un interes uriaș în cadrul unei licitații ce s-a desfășurat în Statele Unite.

Modelul Shelby GT500 cu VIN 001 a intrat în posesia fericitului cumpărător în schimbul sumei de 1.1 milioane de dolari. Ford a anunțat că banii obținuți vor fi donați în scopuri caritabile, mai precis în finanțarea cercetării din domeniul diabetului.

Performanțele motorului pregătit pentru noul Shelby GT500 nu au fost dezvăluite, însă americanii au promis peste 700 de cai putere și o accelerație 0-100 km/h în aproximativ 3.5 secunde.

Producția limitată a lui Shelby GT500 va fi disponibilă în Statele Unite și Canada, din toamna acestui an.

Prin comparație, cel mai scump Mustang din istorie este un Shelby GT500 Super Snake din 1967. Exemplarul unicat a fost vândut la licitație pentru 2.2 milioane de dolari.

Via Ford

Comentarii (1)

  • inexorabil
    “Non-premium, bleah, american”, dar scoate bani din buzunar…

    Frumos gestul umanitar al lui Ford.

    Nu ca ȋn RenCen, unde molima feminismului (de ambele sexe) pare că a paralizat totul…
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru