Primul Ferrari F12 Berlinetta din SUA s-a vândut cu 1.12 milioane de dolari

de Bogdan Mirică
Luni, 19.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunţat că primul său exemplar F12 Berlinetta de pe piaţa din SUA a fost vândut cu 1.125.000 de dolari. Banii vor fi donaţi pentru ajutorarea victimelor uraganului Sandy.

La începutul acestei luni vă anunţam că Ferrari va scoate la licitaţie primul exemplar F12 Berlinetta pentru a ajuta victimele uraganului Sandy. Supercarul italienilor a fost expus şi apoi scos la vânzare cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1, defăşurat weekendul trecut în Austin, Texas.

Planul Scuderiei a funcţionat de minune, unicul exemplar F12 Berlinetta reuşind să atragă un număr mare de clienţi interesaţi să liciteze pentru el. Interesul a fost şi mai mare decă ne gândim că debutul oficial al supercarului pe piaţa americană este programat abia în al doilea sfert al anului viitor.

Esential 1.125.000 de dolari este suma pentru care s-a vândut primul Ferrari F12 Berlinetta.
Licitaţia a pornit de la 315.888 de dolari, însă preţul a urcat rapid, sărind chiar de un milion de dolari. La final, primul F12 Berlinetta a fost adjudecat de Larry Roth, un afacerist din Long Island, care a plătit pentru el 1.125.000 de dolari.
Întreaga sumă urmează a fi donată de Ferrari către Crucea Roşie din Texas pentru ajutorarea victimelor afectate de uraganul Sandy.

Alţi 345.000 de dolari au fost donaţi de către dealeri, clienţi şi prieteni Ferrari, ridicând astfel totalul sumei donate de Căluţul Cabrat la 1.5 milioane de dolari.

via wcf

Comentarii (1)

  • Si "afaceristul" nu putea fi direct filantrop?......Ei nu, ce pampersii lui, "ca doar o viata traieste omul"......In plus, exista Corvette, Viper, dar na ! omul n-a vrut sa fie perceput in public ca un "naspet" cu "de-astea locale, ieftinache"; ei da, astia sunt nationalistii si/sau bogatasii care-mi plac la nebunie......din cauza lor se suprapopuleaza Raiul ;)
    2 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru