Primul papamobil electric pentru Papa Francisc: americanii de la Fisker lucrează la SUV-ul Ocean

de Paul Cosma
Duminica, 23.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american Fisker a anunțat că vrea să livreze anul viitor primul papamobil electric pentru Papa Francisc.

Electrificarea va ajunge în 2022 și la Vatican. Oficialii Fisker promit că vor transforma SUV-ul Ocean într-un vehicul care să fie folosit de către liderul spiritual al Bisericii Romano-Catolice.

Constructorul vrea să livreze primul papamobil electric, adăugând o cupolă retractabilă de sticlă și materiale reciclate în interior. Covoarele vor fi și ele din sticle de plastic reciclate.

Cofondatorii companiei, Henrik Fisker şi dr. Geeta Gupta-Fisker, s-au întâlnit deja cu reprezentanţii Bisericii Romano-Catolice din Vatican.

“Am aflat că Papa Francisc este foarte atent la mediul înconjurător şi la impactul schimbărilor climatice pentru generaţiile viitoare”, a spus Fisker.

Producţia SUV-ului electric este planificată să înceapă în noiembrie 2022. Papamobilul va fi produs de Magna International.

Compania nu a dezvăluit costul vehiculului modificat destinat Papei Francisc.

Via Mediafax

Comentarii (13)

  • Popeye Francis
    Ecologic e doar calare pe magar!
    17 2
  • Hmm, fiskerii n-au produs/vândut nici măcar o mașină și sar la castană direct la Doamne-doamne? (sau, in fine, la trimisul lui pe la noi, cf. șiiților catolici.)
    Repet, media auto suferă sigur de Alzheimer apropo de escrocul Fisker și (nu) mă mir că nu-i impusă o ”silenzio stampa” apropo de orice nouă mangleală cu ștampila asta - țineți minte poate jde știrile cu 13 platforme electrice ”made in Fisker” după care - surpriză! - se milogesc la VW-Fordwagen să le împrumute și lor una...
    În fine, doar o vorbă vă mai copy-păstuiesc c-am obosit deja:
    "Verde-n față așadar, H. Fisker a fost -- și mai este -- un bun designer, dar ca biznisman una din două... sau chiar trei:
    1. o catastrofă din cauză de hiper-optimism nerealist
    2. un mega-țepar cu bună știință (găurile date de el - chiar dacă a avut abilitatea să nu semneze mai niciun contract -- depășesc 1.300 milioane $...)
    3. un mitoman ajuns să creadă-n fantasmele lui (unic exemplu: declara că firma livratoare de baterii pt ex-Fisker Karma l-a băgat în faliment... după ce chiar el nu-i plătise, falimentându-i. :-p)

    Nu vă mai zic că, acu +15 ani când a invitat jurnaliști la o firmă asociată care pretindea că fabrică graphen en-gros, ăia foloseau un DVD-writer ca să fabrice... fum. Sau rășini. :-)))

    Noua lui gogoriță (e-SUV mai ieftinache decât Tesla-Y cică) e deci și ea doar abur curat-murdar sprijinit pe niște rendering-uri debile."
    27 1
  • netam-nissan
    dle Popeye Franciscanu, nu știați poate că și măgarii emit gaze de seră.
    problema planetei e că urșii bipolari rebotezați de Greta urși poluari nu vor să-i halească și nici să devină vegani cum i-au sfătuit norvegienii eco-petroliști.
    vrem deci sau (mai ales) nu, electrificarea focilor e viitorul.
    26 0
  • @netam-nissan
    Kein problem,l-am auzit pe mr Debill Gates ca investeste in carnea de laborator artificiala,mult mai scumpa,mult mai slaba calitativ da' cica nu emite "cremenalele" gaze de sera. Ps.Pentru ecomarxisti acum,exista pe bune chiloti anti-flatulenta,cu carboon activ,sper s-o vad si pe Gretutza in ei,nu numa' sa dea din gura ci si sa faca ceva,ii cumpar io doo perechi,ii dau moca.
    17 1
  • Brigada diverse
    Ce avem noi aici?

    Flacai, iar faceti spume la gura pentru ca evoluam?


    Si Rockefeller facea spume la gura cand s-a renuntat la gazul lampant si s-a trecut la electricitate:

    "How did Rockefeller respond to the loss of his customers to electricity? He started a propaganda campaign to convince people electricity was dangerous"

    https://www.reddit.com/r/PropagandaPosters/comments/g7a5iw/antielectricity_us_1900s/

    ca voi a mai vazut pamantul!
    4 20
  • Batalionul disciplinar
    @BD Sa stii ca nu mai pot dormi noaptea de grija electricelor tale iar ziua am atacuri de panica atunci cand va vad cum evoluati cu orele la incarcat la mocangeala in parcarile de la Kaufland.
    13 3
  • @Batalionul disciplinar
    Statiile de incacare vor fi din ce in ce mai multe si mai puternice!

    Nu va sta nimeni cu orele la incarcat...doar daca o bagi intr-o priza normala peste noapte!
    5 11
  • @13:40
    https://insideevs.com/news/457411/porsche-taycan-4s-charging-has-to-improve/amp/

    Daca ei au problemele astea,gandeste-te cum e in Romanistan
    7 3
  • @Brigada
    ca noi a mai vazut pamantul, da ca voi, niciodata.
    8 4
  • @13:52
    Si cu internetul a fost greu la inceput, prin dial-up...greu tare...acum merge treaba unsa! Si cu televiziunea prin cablu a fost o poveste...

    Orice inceput e greu! Totul e sa te apuci de treaba!

    Daca ai idei preconcepute si esti catar, ramai de caruta!

    what a wonderful world....ooo ieeee :)))
    5 12
  • netam-nissan
    vai ce sperietură mi-ați tras dle Edikkk alias BD.
    credeam că postează iar tablagiul digi-iobag din subsolul lu Bil Gheiț dar v-am detectat după semantică, sintaxă, paralaxă, interjecții și dejecții.
    cu internetul le ziceți totuși bine și dvs, deși vă anunț că netul meu e dizăl - postez din vârf de munte cu generator și ăla fără DPF sâc.

    chiar Arthur mă mai vizita săracu aici în sălbăticie la câte un grătar nociv-fumigen.
    părea urs brun dar devenise maniaco-depresiv adică bipolar.
    presimțea deci mai dihai ca Neti Sandu un atentat fiindcă aflaseră oculții că-i de fapt emigrat de la poli și bronzat doar pe la noi.
    18 3
  • @14:01
    "Orice inceput e greu"Asa e,dar vezi tu,masinile electrice sunt pe piata de peste 120( o suta doua zeci) de ani. N-au prins din cauza bateriei,poate peste min. 20 de ani sa se schimbe ceva,mai vedem.
    10 3
  • Seriff
    Cand vine in Romania, sa se duca la Lehliu Gara ca stie Fanel ca e statie de incarcare acolo.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru