Un nou producător de autobuze electrice în România. Va avea fabrică la Ciorogârla

de Tiberiu Safta
Joi, 23.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania BMC Truck&Bus va produce autobuze electrice în România, începând din 2022. Autobuzele vor fi fabricate în apropiere de București, iar compania va activa în parteneriat cu firma chinezească Zonson Smart Auto.

Începând din 2022, România va avea primul producător de autobuze electrice. Noua companie se numește BMC Truck&Bus și va funcționa în parteneriat cu o firmă din China, numită Zonson Smart Auto, la rândul său o subsidiară a companiei ZTE. Autobuzele vor fi fabricate în apropiere de București, mai exact în comuna Ciorogârla din județul Ilfov.

Pentru anul viitor vor fi produse 200 de autobuze, urmând ca acest număr să crească la 500 de unități pe an în anii următori. Autobuzele vor fi asamblate în România, iar propulsoarele electrice vor fi construite în China și livrate în țara noastră pentru montare.

Autobuzele electrice vor fi vândute sub marca Euro Bus Diamond, un nume cunoscut pe piața românească pentru comercializarea de autobuze cu motoare diesel. Noile autobuze electrice vor fi vândute atât pe piața din România, cât și pe piețe din Europa și din alte părți ale lumii. Astfel, țara noastră va deveni un producător și exportator de autobuze electrice în Europa.

Noul Euro Bus Diamond în versiune electrică va fi produs până în 2024.

Autobuzul va fi disponibil cu variante de 6 metri, 8.5 metri, 12 metri și 18 metri, ultimul fiind cu burduf. Deocamdată, nu există detalii cu privire la autonomie și performanțe.

via Economica

Comentarii (9)

  • In poza tot un diesel e
    4 0
  • n-are nici o treaba cu british motor corporation?
    3 1
  • @quest
    Ba are, cu compania din Turcia cu acest nume.
    Cât despre britzi, ei nu mai au de mult un cuvânt de spus în industria auto.... doar de comentat :)
    5 0
  • Acum are legătura doar cu turkey
    3 0
  • corny39
    de numele ZTE avem cele 81 de autobuze chinezesti care vor ajunge in cateva orase plus statiile de incarcare
    2 1
  • E foarte bine.
    Asteptam si un parteneriat pentru autoturisme electrice in colaborare cu un partener chinez, sunt sigur ca exista posibilitati.
    1 2
  • Vezi cazul Allview
    1 0
  • "Autobuzele vor fi asamblate în România, iar propulsoarele electrice vor fi construite în China și livrate în țara noastră pentru montare."
    Deci la noi doar asamblarea.
    Motoarele electrice sunt cea mai neimportanta parte din orice electrificare. Avem motoare electrice de vreo 200 de ani si mari secrete si filozofii nu sunt in materie. Sunt aproape de 100% eficienta.
    Marea chestie e la baterii. Cine stapaneste tehnologia, resursele si capacitatile deproductie, stapaneste viitorul electrificarii. Momentant China detine marea majoritate a capacitatilor de productie si mai ales resurse pentru baterii.
    Bateriile unde sunt facute? Cred ca sunt sanse infime sa nu fie facute in China.
    3 0
  • corny39
    nu cred ca aceste autobuze au fost testate de vreun oras din Romania. Avem producator la Baia Mare dar cumparam dupa cum vor unii. O alta varianta ar fi fost Karsan e-ATA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru