Prince și melodia Purple Rain, singurele motive pentru care Koenigsegg ar vopsi un Regera în culoarea mov

de Bogdan Mirică
Luni, 16.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Koenigsegg a decis să vopsească supercarul hibrid Regera în culoarea mov, în încercarea de a-și imagina cum ar arăta o ediție specială dedicată cântărețului.

Se întâmplă destul de rar ca producătorul de supercaruri Koenigsegg să își imagineze un supercar dedicat unei personalități. Totuși, de dragul celebrului cântăreț Prince a făcut-o. Este vorba despre un Koenigsegg Regera, interpretat de Steven Wade, unul dintre oamenii implicați în departamentul de comunicare al producătorului suedez.

Supercarul a primit un finisaj mov al caroseriei, inspirat de melodia Purple Rain. Nuanța neobișnuită a fost combinată cu linii albe și cu mai multe accesorii din fibră de carbon: Spre exemplu, prizele laterale de aer au fost lăsate nefinisate tocmai pentru a expune fibra de carbon. Jantele sunt și ele din fibră de cabron și ascund în spatele lor etrieri vopsiți în culoarea alb.

Esential 402 km/h este viteza maximă a supercarului Koenigsegg Regera.
Interiorul preia tema și vine cu scaune îmbrăcate în piele albă și cusături de culoare albastră, deși ar fi fost mai potrivite unele tot de culoare mov.

Koenigsegg Regera folosește un motor V8 de 5.0 litri, asistat de alte trei propulsoare electrice pentru a putea livra o putere totală de 1479 de cai și un cuplu motor de aproape 2000 de Nm.

Sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în doar 2.8 secunde, iar viteza maximă atinge 402 km/h, adică aproape de potențialul lui Bugatti Chiron.

Din păcate, exercițiul lui Steven Wade nu a fost încă materializat de Koenigsegg.

Comentarii (2)

  • De ce nu i-au dedicat lui Prince o mașină mov când era în viață? Nu era destul de celebru? Nu era Purple Rain un cântec superb de când s-a lansat?
    2 0
  • Supercar-ul perfect ! Arata impecabil mai ales pe culoarea asta si fisa tehnica e mai mult decat ametitoare. Sper sa ajunga la adevarati pasionati auto care o merita .... asa cum au ajuns si F50-urile si Pagani-urile C12 S !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru