Proaspăt lansatul Jeep Avenger are deja un concept: o versiune cu 4x4

de Alexandru Monenciu
Luni, 17.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Până la urmă, Jeep Avenger, primul model cu zero emisii al mărcii americane, ar putea primi o versiune cu tracțiune integrală. Cel puțin asta lasă de înțeles noul concept Avenger 4x4 prezentat la Paris.

Constructorul american de automobile a lansat noul Avenger, primul său model cu zero emisii, în urmă cu puțin timp. Marea surprindere a fanilor a fost prezența unui singur motor electric, care dezvoltă 156 CP și 260 Nm, așadar o configurație cu roți motrice față.

Dar, până la urmă, Jeep Avenger va avea și o versiune cu tracțiune integrală. Cel puțin asta lasă de înțeles conceptul Avenger 4x4, pe care îl poți admira în imaginile alăturate.

Conceptul propune o grafică diferită, accente albastre, lumini LED auxiliare, jante noi încălțate cu anvelope all-terrain, aripi evazate și bare transversale pentru plafon. Totodată, Avenger 4x4 vine cu o gardă la sol mai mare decât a versiunii standard (200 de milimetri).

Și unghiul de atac a crescut de la 20 la 21 de grade. Unghiul de rampă și cel de degajare rămân la fel.

Jeep nu a dezvăluit specificațiile tehnice, dar, din moment ce vorbim despre o configurație cu două motoare electrice, vom avea o putere mai mare și totodată o autonomie ceva mai scăzută.

Chiar dacă bateria va avea aceeași capacitate, adică 54 kWh.

via Jeep

Comentarii (6)

  • Asta este că nu ma doare mâna….
    NU SUNT CU ZERO EMISII!!!!
    Folosesc curent produs peste 50% cu emisii.
    Bateriile poluează la fabricație si la fel la sfârșitul duratei de utilizare.

    Așa greu este să editeze Electrică, vrem diar sa ne exprimam elaborat sau nu ne dăm seama că mințim?
    L-am si salvat sa-l doar “lipesc” data viitoare.
    10 7
  • Adrian
    Cand a vazut Jeep cum l-a copiat Dusterul ce-a zis? Hai ca i-o trag si ii copiez si eu farurile!
    2 1
  • orice electrica este cu zero emisii in utilizare, tu deja despici firul in patru.

    asa si lichidul ala de la tine din rezervor pana sa ajunga sa se numeasca benzina sau motorina lasa in urma lui emisii si distrugeri de mediu colosale.

    idem, o termica polueaza atat la fabricatie, cat si la etape de reciclare.
    3 3
  • Deci a ajuns Jeep sa lanseze tractiunea integrala doar in stadiul de concept !!??...stranii vremuri ne asteapta !
    3 0
  • Nu despic nimic, problema ta cum îți manipulezi gândirea sau te lași manipulat. Este doar greu de crezut ca nu vezi o conexiune directa între curentul consumat de o mașina electrică si emisiile producerii lui. Sunt direct conectate. Si nu am spus ca in cazul clasicelor nu exista poluare sau emisii, dar asta face parte din retorica susținătorilor spălați pe creier… schimba subiectul, doar ca vezi tu unii nu vrem sa ne lăsam transformați in păpuși care aplaudă… cred totuși ca poți sa regândește toată mizeria si sa-ți faci o imagine de ansamblu ancorata in situația actuala nu intr-o teorie.
    2 0
  • Ca nu mi-am terminat mica frustrarea… asta cu “Zero emisii” este reclama falsă, înșelăciune etc., și mai devreme sau mei târziu se va interzice folosirea sintagmei… este foarte asemanator de scandalul diesel, doar ca acuma sunt mai multe implicații si va dura pana cineva va avea curajul si canalele necesare pentru a lua atitudine… dar se va întâmpla.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru