Prodrive a prezentat masina cu care Gronholm revine in WRC

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 20.03.2009
Marcus Gronholm revine in WRC pentru o etapa, fiind prezent in Raliul Portugaliei la volanului unui Impreza Prodrive.

Prodrive a prezentat oficial masina cu care finlandezul Marcus Gronholm va reveni in WRC in Raliul Portugaliei. Retras din activitate acum aproape un an si jumatate, dublul campion mondial va reveni in Raliul Portugaliei din 2009 la volanul unui Subaru Impreza Prodrive.

Prodrive Impreza WRC2009 este aceeasi masina pe care echipa de uzina Subaru a utilizat-o in campionatul mondial de raliuri anul trecut. Din pacate pentru iubitorii marcii, echipa nipona s-a retras intre timp din campionat din cauza crizei financiare, astfel ca marca nu mai este prezenta astazi in WRC decat foarte rar, in ocazii precum cea reprezentata de revenirea lui Gronholm.

Modelul a suferit cateva modificari tehnice, acestea fiind dictate de noul regulament intrat in vigoare la inceputul acestui sezon. Gronholm va avea la dispozitie trei zile de teste pentru a se acomoda cu noua masina inainte de a lua startul in Portugalia. "Am realizat cateva schimbari minore la nivel tehnic din cauza retrictiilor de omologare.

Intr-o lume perfecta, Marcus ar fi avut mult mai mult timp pentru a se obisnui cu masina. Insa, avand in vedere experienta sa, sunt optimist cu privire la capacitatile sale de a-si gasi ritmul in Impreza", spune David Lapworth, directorul tehnic al celor de la Prodrive.

Participarea lui Gronholm in Raliul Portugaliei este posibila cu ajutorul Biroului de Turism al tarii iberice, care sponsorizeaza revenirea pentru un raliu a campionului nordic.

via | Prodrive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru