Producția auto din Marea Britanie a atins cel mai scăzut nivel din 1956, din cauza crizei de cipuri

de Paul Cosma
Joi, 26.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția de mașini din Marea Britanie a ajuns în iulie la cel mai scăzut nivel din 1956 încoace, din cauza crizei globale de cipuri și a pandemiei.

Britanicii se confruntă cu un record negativ istoric la nivelul industriei auto, pe fondul crizelor globale existente. Volumele au scăzut cu 38% anual, până la 53.438 de vehicule luna trecută, potrivit Societății producătorilor și comercianților de autovehicule (SMMT), care a dat vina și pe închiderea fabricilor din această vară.

Pe măsură ce cazurile de coronavirus au crescut luna trecută, sute de mii de persoane au fost notificate de către aplicația de urmărire a contactelor a Serviciului Național de Sănătate și au fost instruite să se autoizoleze, deși de atunci sistemul a fost modificat pentru a reduce numărul de oameni contactați. Acest fenomen a fost numit „pingdemic”.

"În timp ce impactul pingdemicului va scădea pe măsură ce regulile de autoizolare se schimbă, lipsa mondială de semiconductori nu prezintă semne de reducere”, a declarat joi CEO-ul SMMT, Mike Hawes.

Producătorul auto britanic Jaguar Land Rover, deținut de indienii de la Tata Motors, a declarat luna trecută că se așteaptă ca deficitul de cipuri să continue în 2022, iar compania acordă prioritate producției de vehicule mai profitabile.

Producția Nissan la fabrica sa din Sunderland, Anglia, a fost, de asemenea, afectată de lipsa de semiconductori. 

Via economedia.ro

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Pentru UK, mai este un motiv... Brexit

    https://youtu.be/2aw3omZOZs0
    6 6
  • Așa de bine face vacc că cea mai "tratată" societate europeană este în lockdown iar majoritatea internauților sunt ăia tratați.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru