Producția europeană a lui Mazda CX-3 va înceta la finalul anului

de Alexandru Monenciu
Luni, 25.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, confirmate de șeful Mazda Germania, producția europeană a modelului CX-3 va fi oprită până la finalul acestui an. Crossover-ul rămâne disponibil pe piața din Japonia, unde a și primit o serie de îmbunătățiri.

Mazda CX-30 a debutat în 2019, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. SUV-ul a fost poziționat în gamă între CX-3 și CX-5, fiind o alternativă mai practică pentru cel dintâi și nu cu mult mai scumpă decât acesta.

Tocmai de aceea, majoritatea clienților au uitat de CX-3 și și-au îndreptat atenția către CX-30. În luna mai, constructorul japonez de automobile anunța că retrage modelul de pe piața din Statele Unite ale Americii, iar acum aflăm că va avea aceeași soartă și în Europa.

Șeful Mazda Germania a confirmat că producția europeană a lui CX-3 va înceta până la finalul acestui an. Rămâne pe poziții în Japonia, acolo unde a primit o serie de îmbunătățiri și o ediție specială.

Pe viitor, gama CX de la Mazda va cuprinde și alte modele. În Europa vor ajunge SUV-urile CX-60 (cu două rânduri de scaune) și CX-80 (cu 7 locuri). Acestea vor fi dezvoltate pe o platformă nouă, cu roți motrice spate și motorizări cu șase cilindri în linie.

via Motor1

Comentarii (14)

  • Alex D.
    Ce e drept, nu am inteles niciodata sensul lui CX-3 cat timp exista CX-30 care ar trebui sa reprezinte minimul acceptabil de spatiu pentru o masina normala. La fel de prost conceput ca si spatiu mi se pare si Mazda 2 care ar trebui revizuita si adusa mai aproape de Mazda 3 ca si dimensiuni.
    12 28
  • Alex D.
    Ce sunteti asa de suparati? Mazda e un brand incredibil de bun si face masini superbe si motoare foarte fiabile, dar modelele mici sunt prea mici comparativ cu competitia (vezi Mazda 2 vs Ford Fiesta cs Hyundai i20, etc, toate sunt mult mai incapatoare). Sau sa inteleg ca va place sa va inghesuiti cu gagicutele in masini mici si de asta ati dat thumbs down? :)))
    6 23
  • "Producția Europeană a modelului Cx-3 încetează"?? Eu as dori să știu unde se produce Mazda în Europa?
    Nu cumva livrarea pe piața europeană încetează?
    Îmi cer iertare dacă nu sunt bine informat.
    10 0
  • Scrooge
    Foarte bine ! Nu e nimeni suparat.
    4 16
  • L-ați minusat degeaba pe Alex D. Eu am urcat în CX-3 și vă spun că stăteam în spate îndesat ca un sac de cartofi. E slabă rău la capitolul spațiu în spate. Și Mazda 3 la fel. Sunt frumoase, apreciez enorm că insistă cu motoare aspirate cu tehnologia SkyActiv și refuză downsizing-ul, dar să facă ceva cu spațiul ăla în spate că te sufoci acolo. Nu înțeleg de ce au dat cu mucii în fasole la aspectul ăsta.
    12 18
  • Fiecare cu nevoile lui, inclusiv de metri cubi când își plimbă fizicu-n continnuum-ul timp/spațiu.
    Sau: generalizările-s tentante, dar subiectiv-egoiste dacă-s raportate doar la noi înșine.
    De ex. Mazda mea 2 (MY 2010, 3,89/1,69 m) îmi pare chiar prea ... mare :-) -- pe înălțime (1,47 m).
    Chestie valabilă doar pentru Je, evident (1,70 m) -- care, pe aceeași linie aparent retrogradă, deplâng și dispariția (sub)compactelor cu două uși, cum e a mea.

    P.S.: Ați stat vreodată pe bancheta-spate a noului Pejo 208? E chiar un loc de supliciu pentru unii mai înăltuți, ca și accesul de altfel prin ușițele alea penibil de mici.
    ...Dar se vinde mult mai bine ca Mazda-2 actuală, comparabilă ca spațiu interior.
    Nu și ca fiabilitate, însă asta-i altă poveste, pentru care timp nu este.
    20 1
  • @Kirotractor

    Chiar observasem și eu asta la actualul 208, respectiv Corsa. Că ușile par cam la fel la ambele. Și ce am mai observat este că o parte din mașinile de pe piață devin tot mai slabe la capitolul spațiu interior, precum și la spațiu vitrat cu geamuri tot mai mici și mai întunecate la interior.

    Pe lângă faptul că în al meu Fox de 3,83 m lungime, chiar dacă dau scaunul în spate la 1,82 m ai mei, tot mai am suficient spațiu la picioare (îmi rămân vreo 4-5 cm chiar). Asta nu prea mai găsești la mașinile subcompacte (clasă B) de azi. Poate doar la Polo?

    Ba chiar acum câteva zile m-am fâțâit cu un Nissan Leaf și la 4,49 m lungime ai săi, îmi rămânea puțin spațiu la genunchi. Ba chiar din cauza bateriilor poziționate sub banchetă, bancheta era înaltă și mă loveam cu genunchii de partea superioară a spătarului scaunului șoferului - din cauza înălțimii banchetei nu-mi intrau genunchii în scobitura din spatele scaunului șoferului.

    Toate astea în condițiile în care studiile arată că mulți oameni devin tot mai înalți.

    Data viitoare caut ceva de clasă D în sus că nici compactele nu mai sunt încăpătoare, decât cu ceva excepții.
    6 3
  • dar ce rau ne pare....o masina total inutila dispare de pe piata la 2 ani de la lansare. si e si mazda cu motoarele ei renumite la fiabilitate, care nu trag si consuma dublu fata de concurenta....sau poate isi da lumea seama ca struto-camilele astea de "masini" sunt inutile, cand de fapt un break este cea mai utila masina.
    mai e cazul sa spun ca mazda a vandut anul acesta in 9 luni 124000 masini in toate ue +uk? ca si comparatie, dacia 300.000, peugeot 558.000, vw 1.000.000.
    7 17
  • curentatu
    Se fabrică din decembrie 2014 nu de 2 ani deci e oricum spre sfârșit de carieră.
    Și nu în Europa cum grașit se înțelege din titlu.
    Băieții din Hiroșima și-au scos oricum pârleala că s-a vândut f. bine, vreo 800 de mii global.
    Dar scuze uitasem de prezicerile lu Edikk, Mazda e deci c-o roată în groapă.
    19 1
  • Brandul Mazda este in moarte clinica! Nu, ca nu știu ce sa facă, nu au suficiente resurse sa se dezvolte.
    2 13
  • Calatorie sprancenata!
    Cea mai inghesuita masina din gama! Dupa ce am urcat am refuzat drive test-ul!
    2 11
  • pt manutele rosii, mazda cx-3 are lungime 4275mm, iar suzuki s cross are 4300mm. Ia ghiciti care e mai spatioasa! Ia ghiciti care are mai multe optionale! Ia ghiciti care e mai ieftina si mai confortabila la drum!
    0 10
  • Mazda, normal.
    7 0
  • Pe configurator, cea mai dotata CX-3 (fara optionale) costa 24.160, iar cea mai dotata CX-30 costa 32.540. O diferenta aproape de un Logan fara "dotari". Probabil ca motivatia e alta : apetitul oamenilor pentru masini ceva mai mari, iar cei ce vor ceva mic si compact, au Mazda 2 (pt fanii brandului). In contextul in care vor lansa modele noi cu capacitati EV, probabil ca trebuie sa mai si renunte la alte modele. In orice caz, Mazda este un producator pe care-l admir. Am 2 japoneze dintre care o Mazda.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru