Producția lui Audi SQ5, întreruptă temporar pentru piața din Europa: decizia ar putea fi influențată de noile teste de emisii

de Daniel Popescu
Marti, 10.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a întrerupt temporar producția SUV-ului sportiv SQ5 pentru piața din Europa. Oficialii susțin că stocul alocat a fost deja epuizat, însă presa britanică afirmă că modelul trebuie adaptat la noile teste de emisii WLTP.

Fanii europeni ai SUV-urilor sportive vor avea mai puține opțiuni dintre care să aleagă, după ce Audi a întrerupt temporar producția lui SQ5. Constructorul german afirmă că decizia a fost luată ca urmare a faptului că stocul alocat inițial pieței europene a fost deja epuizat, potrivit oficialilor de la reprezentanță din Marea Britanie.

"Audi Marea Britanie a completat toate sloturile de producție pentru SQ5 și numai un număr limitat de unități sunt disponibile. Clienții interesați pot contacta dealer-ul local Audi pentru informații despre stocurile disponibile", a precizat un purtător de cuvânt al Audi din Marea Britanie.

Totuși, publicația britanică Autocar susține că decizia de a întrerupe temporar producția a fost luată ca urmare a faptului că în prezent SQ5 nu respectă noile standarde de emisii WLTP, care în cazul acestui model vor intra în vigoare în 1 septembrie. Audi Q5 și versiunea sa sportivă SQ5 sunt produse în prezent la uzina pe care Audi a inaugurat-o recent în localitatea mexicană Puebla.

SQ5 este echipat cu un motor V6 TFSI de 3.0 litri care generează 354 de cai putere și un cuplu de 500 Nm. Pe baza acestei configurații hardware, SUV-ul sportiv ajunge la 100 km/h în 5.1 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Informațiile despre producția lui SQ5 vin la numai câteva săptămâni după ce presa internațională a relatat că BMW va întrerupe timp de un an producția europeană a versinilor cu motoare pe benzină ale lui Seria 7, întrucât germanii trebuie să instaleze un filtru de particule pentru a trece noile teste de poluare WLTP.

Via Autocar, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru