Producția lui Chevrolet Corvette, oprită din cauza lipsei de componente

de Tiberiu Safta
Joi, 23.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet a anunțat că a oprit producția celebrului Corvette din cauza lipsei de componente. Uzina din Kentucky, SUA, acolo unde este construit modelul de performanță, va intra în pauză timp de o săptămână.

Constructorul american a fost nevoit să oprească temporar producția celebrului Corvette. Motivul opririi este atribuit lipsei de componente necesare pentru finalizarea procesului de asamblare. Anunțul a fost confirmat de către un purtător de cuvânt General Motors, care a precizat că producția modelului va fi oprită timp de o săptămână.

Alături de asta, el a mai adăugat că oprirea producției lui Corvette nu are legătură cu criza de semiconductori. Uzina din statul Kentucky, acolo unde este construit Corvette încă din 1984, își va relua activitatea lunea viitoare, în 27 februarie. În prezent, această uzină angajează peste 1300 de persoane.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. În luna august a anului trecut, producția lui Corvette a fost oprită timp de o săptămână din exact aceleași motive. Anul trecut, Chevrolet a produs 25.831 de exemplare ale modelului de performanță.

Noua generație Corvette, introdusă în 2020, este prima care vine cu motorul amplasat central.

Până acum, cel mai bun an al noului model, în ceea ce privește producția, a fost în 2021. În acel an au fost produse 26.139 de exemplare.

via Motor1

Comentarii (1)

  • nu se vinde
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru