Producția lui Volkswagen Up s-ar fi încheiat. Va fi înlocuit de electricul ID.1

de Alexandru Monenciu
Marti, 10.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, neconfirmate de Volkswagen, producția modelului Up s-ar fi încheiat. Acesta va fi înlocuit de electricul ID.1, dar de-abia în 2026.

În 2011, Volkswagen lansa modelul de oraș Up, un succesor pentru Fox. Trei ani mai târziu, Up primește o versiune pur electrică, iar în 2016 un facelift. În urmă cu 4 ani, versiunea cu zero emisii a lui Up a primit un facelift.

Acum, după o carieră de 12 ani, producția lui Volkswagen Up pare că a ajuns la final. Informația nu a fost confirmată de producătorul din Wolfsburg, dar presa britanică susține că ultimul exemplar Up a părăsit linia de asamblare a uzinei din Slovacia.

Dacă într-adevăr va fi retras, rolul de cel mai accesibil model din portofoliul Volkswagen va fi preluat de Polo.

Știm deja că germanii pregătesc un model cu zero emisii, adică ID.1. Acesta ar urma să fie succesorul lui Up, dar va fi prezentat de-abia în 2026. Viitorul ID.1 ar urma să coste mai puțin de 20.000 de euro.

De-a lungul timpului, Volkswagen Up a primit mai multe versiuni, inclusiv una cu valențe sportive Up GTI. Aceasta oferea 115 cai putere, extrași dintr-un motor turbo de 1.0 litri.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru