Producția pick-up-ului Mercedes Benz Clasa X va fi oprită în luna mai: "Acest segment este important doar în Africa de Sud și Australia"

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Vineri, 31.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a confirmat că va întrerupe producția pick-up-ului Clasa X în luna mai, ca urmare a vânzărilor scăzute. Germanii afirmă că astfel de modele inregstreaza vânzări bune doar în Australia și Africa de Sud.

Mercedes-Benz a lansat în vara anului 2017 noul pick-up premium Clasa X, care a fost dezvoltat pe platforma lui Nissan Navara, de la care a preluat numeroase caracteristici.

Constructorul german spera să înregistreze succes cu un pick-up premium, însă în cei doi ani care au trecut de la lansare vânzările au fost mai degrabă dezamăgitoare: 16.700 de unități în 2018 și 15.300 de unități în 2019.

Ca urmare a cererii scăzute, Mercedes-Benz a confirmat că va întrerupe producția lui Clasa X în luna mai. Informația a fost dezvăluită de un oficial Mercedes-Benz pentru publicația germană Auto Motor und Sport, iar acesta susține că decizia a fost luată ca urmare a faptului că această nișă de modele este apreciată doar în Australia și Africa de Sud.

Pick-up-urile se bucură de popularitate și în America de Sud, iar Mercedes-Benz intenționa să producă Clasa X și pe acest continent. Cu toate acestea, germanii renunțaseră la acest plan încă din prima parte a anului trecut, după ce o serie de analize au arătat ca prețul de comercializare ar fi prea mare pentru puterea de cumpărare a sud-americanilor.

Mercedes-Benz Clasa X este produs la Barcelona alături de modelele înrudite Navara și Renault Alaskan.

Via Motor1, Auto Motor und Sport

Comentarii (4)

  • Tocmai vorbeam cu cineva despre inutilitatea acestui model. Nu il cumpara (aproape) nimeni nici sa mearga cu el la mall sau intalniri de afaceri, nici sa duca motorina la utilaje pe camp, pentru asta e suficient un Navara. E ca si cum ai merge la costum si cizme de cauciuc.
    Iar pentru piata americana... e prea mic.
    17 0
  • Acest pick-up este foarte prost, scump, este cam uratel si scump la intretinere. De aceea nu il cumpara nimeni. VW Amarok, Ford Ranger si Nissan Navara se vand foarte bine, deci de aceea celelalte marci nu se plang de vanzari proaste pentru ca pick-up-urile pe care le produc ei sunt ieftine si bune. Pick-up-urile au vanzari foarte bune si in Germania si in locurile cu mult off road cum ar fi in muntii Alpi sau in muntii nostri. Oamenii care traiesc la munte au pick-up-uri si chiar le trebuie pentru conditiile de acolo, mai ales ca poate mai cara si niste busteni.
    5 3
  • Foarte bine, sa fie o lectie si pentru altii, nu sunt multi care sa cumpere o Navara cu sigla Mercedes, dar mai scump, cu plastice la interior foarte ieftine, o fi lumea fraiera dar nici chiar asa, marketingul nu poate functiona prea mult fara sa ai ceva in spate.
    26 0
  • Bine ca au pus capat agoniei asteia. Daca masina ar fi fost un Mercedes de la cap la coada, sunt absolut sigur ca altul ar fi fost rezultatul. Dar cand iti pui caroseria pe un nisan, faci un interior jenant si urat, si mai ceri si o caruta de bani, mie mi se pare ca cineva si-a facut calculele foarte gresit.

    Data viitoare probabil ca vor aborda segmentul cu alte date ale problemei. Runda asta au facut-o praf. Cand esti Mercedes si produci S Class si G Wagon, clientul are niste asteptari. Ar fi bine sa vii cu ceva autentic, de calitate si cu niste parteneri de calibru.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru