Programul Rabla 2016 va începe în aprilie şi va include bonusuri pentru achiziţionarea şi alimentarea maşinilor electrice

de Daniel Popescu
Joi, 24.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Avem primele detalii despre Programul Rabla 2016: va începe la jumătatea lunii aprilie şi va include două componente dedicate maşinilor electrice.

Autorităţile au anunţat cu câteva săptămâni în urmă că Programul Rabla va continua şi în 2016 şi că va include o opţiune pentru cumpărarea maşinilor electrice şi hibride, fără să ofere însă detalii concrete în acest caz.

Surse din cadrul Ministerului Mediului au dezvăluit însă pentru publicaţia Wall Street că programul va include două componente dedicate maşinilor electrice.

Prima componentă vizează achiziţia maşinilor electrice, în timp ce a doua este dedicată alimentării acestora. Totuşi, nu este clar în ce anume constă componenta pentru alimentarea maşinilor electrice, mai ales că numărul punctelor de încărcare din Bucureşti şi, mai ales, din ţară este foarte scăzut. Bugetul iniţial va fi acelaşi ca anul trecut, de 200 de milioane de lei, la care se va adăuga însă un buget separat pentru cele două componente suplimentare.

Urmareste Automarket
Cel mai probabil, programul Rabla 2016 va începe la jumătatea lunii aprilie.
"Programul urmează să fie lansat până la jumătatea lui aprilie. Ghidul pentru Rabla este aprobat deja. Aşteptăm ca Guvernul să aprobe, mai întâi, bugetul pe 2016 al Administraţiei Fondului pentru Mediu. Acest lucru probabil se va întâmpla săptămâna asta sau cealaltă", au explicat sursele.

Anul trecut, valoarea primei de casare a fost de 6.500 lei, la care s-au adăugat diverse bonusuri: 750 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mică de 100 g/km, 1.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid şi 2.500 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric.

Via Wall Street

Comentarii (3)

  • Danezu
    M-as bucura sa vad intr-un articol ce e mai important, data la care el demareaza, asta e o informatie de interes pe care publicul vizat o cauta.
    Va ganditi ca poate incepe pe 31 decembrie 2016 si stirea asta nu mai are nici un interes?

    Bafta cu urmatoarele informatii pe aceasta tema
    4 0
  • ma intereseaza sa valorific tichetul daca reusesc sa dau masina la programul rabla.
    0 0
  • Marius
    In ce luna se anunta inceperea programului??? In aprile ??? Eu ma uit in calendar si am ajuns in luna mai si NIMIC!

    INCOMPETENTA = AFM
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru