Proiect de cercetare BMW: reclame în maşină prin iDrive

de Sebastian Toma
Vineri, 24.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW testează un sistem iDrive modificat, care îi prezintă şoferului reclame în funcţie de destinaţie şi de locul în care se află. Pe lângă reclame la restaurante şi servicii, şoferul primeşte şi oferte de parcare.

Esential 30 de secunde ar fi durata maximă a unei reclame oferite prin aplicaţia de streaming online Pandora, printre puţinele care oferă reclame prin internet în maşină.
BMW lucrează la o nouă funcţie a iDrive-ului: reclamele. Interfaţa multimedia a producătorului german este văzută ca un spaţiu virtual în care să i se poată prezenta şoferului diverse oferte, amestecate printre elemente mai necesare, cum ar fi localizarea parcărilor şi prezentarea preţurilor acestora. Sistemul ar afişa reclame conform preferinţelor şoferului, pesonalizabile în orice moment, care ar prezenta respectivele oferte în funcţie de destinaţia vehiculului. Sunt posibilităţi numeroase din acest punct de vedere, de la reclamă din partea restaurantelor şi localurilor din zona de destinaţie, până la reclame şi oferte din partea anumitor furnizori de servicii de pe traseu.

GM lua în considerare integrarea reclamelor în sistemul MyLink încă din 2012.

De la haine la cafea, clienţii BMW care ar avea această funcţie activată ar putea să vadă oferte peste oferte, personalizate, într-o oarecare măsură, pentru ei.

În prezent, sistemul este testat pe un Seria 7 în versiune prototip, pentru a descoperi cât de util este, când devine enervant, în ce măsură încurcă/deranjează şoferul şi cum poate fi folosit înspre binele clientului şi al companiei. Americanii de la General Motors au luat şi ei în considerare un asemenea sistem, furnizat odată cu internetul 4G de la bord. În cazul GM, CEO-ul companiei se întreba în cadrul unei conferinţe cât de des ar apărea reclamele, cum ar putea fi afişate/prezentate şi ce venituri ar putea fi obţinute prin această metodă şi de la cine. Mai mult decât atât, ce ar primi utilizatorii în plus în schimbul reclamelor, se întreba Dan Akerson, CEO-ul GM, în 2012.

Aplicaţia de streaming online Pandora oferă reclame în maşină încă de la începutul lunii curente, dar numai pentru vehiculele care au această aplicaţie integrată din fabrică în sistemul multimedia. Eliminarea reclamelor înseamnă un cont premium, de 36 de dolari pe an.

În Statele Unite ale Americii, colaborarea dintre Pandora şi Harman a adus deja reclamele în maşini.

Acestea sunt prezentate celor care au integrare nativă Pandora, respectiv un lot de 130 vehicule. O serie de mărci precum BP, Ford, State Farm şi Taco Bell s-au înscris în program, fiecare având dreptul la un spot de 15 până la 30 secunde. Singura şoluţie pentru evitarea reclamelor prin Pandora este un cont premium Pandora One, care costă 36 de dolari pe an. Cel de la Pandora folosesc o cantitate limitată de date personale, în timp ce sistemul celor de la Harman, integrat prin aplicaţia Aha Radio, prezintă vârsta, localizarea, dispozitivul şi contextul înregistrării utilizatorului către cumpărătorii de publicitate, ceea ce permite reclame ”ţintite”.

Via BMW

Comentarii (3)

  • Doar in masini mai lipseau reclamele, eu unul aleg "off" pt aceste functii, sper sa nu existe doar "on".
    18 0
  • dan_grc,

    Aceasta obiectie o am si eu. Sa auzim numai de bine !
    12 3
  • Probabil ca sunt unii care sunt dependent de reclame.Mai lipsesc reclamele in timpul viselor....
    Ador expresia asta" sa auzim numai de bine" .Este originala!
    Sanatate maxima! Si asta e originala .
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru