Proiect inedit: un BMW X7 a fost transformat în pick-up de stagiarii din cadrul uzinei din Munchen

de Cornel Șocariciu
Vineri, 05.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
12 stagiari de la uzina BMW din Munchen au pregătit un X7 pick-up. Exemplarul unicat va fi expus în cadrul evenimentului BMW Motorrad Days, iar oficialii constructorului german anunță că nu vom vedea și o versiune de serie.

BMW a pregătit o surpriză pentru fanii săi: un pick-up unicat dezvoltat pe baza SUV-ului X7. Cel mai mare SUV din gama constructorului german a fost transformat de stagiarii din cadrul uzinei BMW din Munchen și face parte dintr-un proiect gândit special pentru ediția din acest an a evenimentului BMW Motorrad Days.

Pentru realizarea acestui proiect, cei 12 stagiari au pornit de la un X7 în versiunea xDrive40i (3.0 litri benzină cu 340 CP). La interior, pick-up-ul poate transporta până la 5 persoane, iar zona de încărcare are o lungime care variază de la 140 de centimetri (bena închisă) până la 200 de centimetri (bena deschisă).

Conform reprezentanților BMW, noul pick-up bazat pe X7 are o masă totală mai mică cu 200 de kilograme comparativ cu cea a SUV-ului de serie (2.4 tone). Totodată, caroseria proiectului realizat de stagiarii BMW este mai lungă cu 10 centimetri față de SUV-ul din care derivă.

"Sunt încântat de asocierea existentă în cadrul grupului BMW între pregătirea profesională și construcția conceptelor.

Acest lucru permite tinerilor talentați să scoată în evidență atuurile pe care le au cu ajutorul unui astfel de proiecte", a declarat Milagros Caina-Andree, membru al Consiliului de Administraţie al BMW Group şi responsabil pentru resurse umane.

Conform reprezentanților BMW, dezvoltarea proiectului a durat zece luni, iar cei 12 stagiari implicați fac parte din sectoarele de caroserii, mecanică și mecatronică. Pick-up-ul X7 este omologat pentru drumurile publice, iar oficialii BMW au declarat că nu vom vedea și o versiune de serie.

Comentarii (6)

  • petrusian
    @AM,MM.
    Publicati multe prostii im loc sa actualizati baza de date cu masinile pe piata in Romania la momentul actual. ex.Toyota,Nissan.
    11 3
  • @petrusian
    Foarte curând vei avea o surpriză plăcută. La care muncim de vreo doi ani.
    4 3
  • Valius
    Dupa ce X7 arata aiurea, l-au mai si slutit.
    11 2
  • Dric cu fata de locomotiva, da' stopuri de RollsRoyce...
    12 0
  • Asta speram să nu văd și să nu aud niciodată... Pick-up BMW... E bine să știm ce ne așteaptă, măcar o să fie unul sportiv, poate cu versiune M- un MPick-up de vreo 600 de cai... Dacă îi fac și o variantă hybrid sau electrică, ne-am scos. S-a dus naibii și sportivitatea, bani să iasă!
    PS: Da, e concept nu lansează, nu știm noi, nu ne pricem... Am mai auzit.
    PPS: Când am spus eu că ne lipsește o utilitară RollsRoyce...
    8 1
  • hazard
    horror!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru