Proiectul Ionity se extinde: Volvo, Tesla, FCA, PSA și Jaguar vor să intre în rețeaua europeană de stații de încărcare pentru mașinile electrice

de Petre Barac
Luni, 23.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După BMW, Daimler, Volkswagen și Ford, au apărut alți producători auto care vor să contribuie la dezvoltarea celei mai mari rețele europene de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Volvo, Tesla, Fiat-Chrysler, Peugeot-Citroen și Jaguar Land Rover poartă discuții pentru intrarea în proiectul Ionity.

Ionity este o companie de tip joint-venture înființată anul trecut de BMW, Daimler, Volkswagen și Ford, prin care cei patru constructori au dorit să dezvolte infrastructura destinată automobilelor electrice.

Proiectul presupune crearea la nivel european a circa 400 de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Primele astfel de stații au apărut în Germania, Austria și Norvegia, țările unde circulă cele mai multe automobile electrice.

Pe lângă fondatorii proiectului, în rețeaua Ionity ar urma să intre în curând și Volvo, Tesla, Fiat-Chrysler (FCA), Peugeot-Citroen (PSA) și Jaguar Land Rover, iar discuțiile sunt în desfășurare, potrivit informațiilor publicate de presa germană.

Rețeaua ar urma să ajungă la 100 de stații în 2018, respectiv 400 de puncte de încărcare până în 2020. Ionity este condusă de Michael Hajesch, șeful Corporate Strategy de la BMW, și Marcus Groll, șeful Porsche Fastcharging, din grupul VW. 

Via Insideevs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru