Proiectul pentru sancționarea șoferilor care se filmează în timp ce conduc a fost respins: un proiect similar va fi depus peste două săptămâni

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 01.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Senatul a respins un proiect care prevede sancționarea șoferilor care se filmează cu telefonul mobil în timp ce conduc, însă inițiatorii susțin că vor depune un proiect mai bun peste două săptămâni.

Mai mulți parlamentari au depus recent un proiect de lege pentru completarea Codului Rutier prin care șoferii care se filmează în timp ce conduc să fie sancționați.

Măsura a fost propusă după ce în ultima perioadă au avut loc numeroase accidente din cauza șoferilor care se filmau în timp ce conduceau. În mod surprinzător, proiectul de lege a fost respins miercuri de Senat sub pretextul că textul legislativ nu este suficient de bun.

"Este o idee foarte bună, numai că modul în care a fost pusă în pagină a făcut imposibilă adoptarea unui raport de admitere. Vă propunem un raport de respingere, rămânând să găsim cu toţii o soluţie pentru cei care pun în pericol viaţa pe drumurile publice, filmându-se în timp ce conduc", a declarat președintele Comisiei Juridice din Senat înainte de vot.

Inițiatorii legii susțin că vor realiza un nou proiect pe o temă similară în următoarele două săptămâni. Pentru moment nu este însă clar ce sancțiuni vor fi incluse în noul proiect pentru șoferii care se filmează la volan.

Cu toate acestea, proiectul respins de Senat va ajunge la vot și în Camera Deputaților, care are rol decizional în acest caz.

Via Mediafax

Comentarii (1)

  • unu altu
    Deci pe bune? Textul nu e destul de bun? Bine ca textele alea din legile justitiei sunt absolut si perfect geniale.... Rapandule si jerpelituri comuniste!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru