Cod Rutier 2018

Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Intern

Proiect: amendă de până la 10.000 de lei și ridicarea mașinii pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Un proiect de lege prevede că șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap vor primi o amendă de până la 10.000 de lei, iar mașina va fi ridicată.
Marti, 06 Noiembrie 2018 | Intern

Propunere radicală pentru Codul Rutier: permisul de conducere să fie suspendat la acumularea a 45 de puncte, în loc de 15 puncte

Un amendament la Codul Rutier prevede că permisul de conducere va fi suspendat la acumularea a 45 de puncte, de trei ori mai multe decât în prezent. Propunerea urmează să fie votată de Parlament.
Joi, 01 Noiembrie 2018 | Intern

Proiectul pentru sancționarea șoferilor care se filmează în timp ce conduc a fost respins: un proiect similar va fi depus peste două săptămâni

Senatul a respins un proiect care prevede sancționarea șoferilor care se filmează cu telefonul mobil în timp ce conduc, însă inițiatorii susțin că vor depune un proiect mai bun peste două săptămâni.
Luni, 15 Octombrie 2018 | Intern

Proiect de lege: suspendarea permisului pentru consum de alcool ar putea fi înlocuită cu 6 luni de condus cu un dispozitiv de detectare a alcoolului

Șoferii prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice ar putea fi obligați să conducă 6 luni cu un dispozitiv care oprește motorul mașinii dacă detectează alcool în aer, în loc să aibă permisul suspendat pentru 3 luni, potrivit unui proiect de lege.
Vineri, 20 Iulie 2018 | Intern

Polițiștii rutieri critică dur legea prin care prezența radarelor va fi semnalizată: "Numărul accidentelor va crește alarmant"

Polițiștii Rutieri avertizează că legea prin care prezenta radarelor va fi semnalizata prin panouri cu cel puțin 500 de metri înainte va conduce la o creștere "alarmantă" a numărului de accidente rutiere.
Vineri, 18 Mai 2018 | Intern

Propunere: condițiile pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului ar putea fi simplificate

Un proiect de lege prevede că șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului chiar dacă au mai avut permisul suspendat și în ultimii doi ani.
Luni, 26 Februarie 2018 | Intern

Proiect de lege: puncte bonus pentru șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an

Șoferii care nu acumulează niciun punct de penalizare pe parcursul unui an vor primi două puncte bonus pentru anul următor, când vor avea permisul suspendat doar la acumularea la 17 puncte. Măsura este inclusă într-un proiect de lege.
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Intern

Legea suspendării înmatriculării a fost adoptată: se aplică dacă ITP-ul este expirat sau dacă transferul de proprietate durează peste 90 de zile

Înmatricularea unui vehicul va fi suspendată dacă ITP-ul este expirat sau anulat sau dacă dreptul de proprietate nu este transcris în maxim 90 de zile de la achiziționare. Legea se aplică din 20 mai 2018.
Vineri, 18 August 2017 | Intern

Noul Cod Rutier a fost aprobat: din 20 mai 2018, înmatricularea va fi suspendată dacă ITP-ul este expirat sau anulat

Guvernul a aprobat vineri noul Cod Rutier, care prevede suspendarea înmatriculării unui vehicul în cazul în care ITP-ul este expirat sau anulat. Modificările intră în vigoare din 20 mai 2018.

Tag-uri similare

cod rutier, Cod Rutier 2018, noul cod rutier
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru