Promisiune nerespectată: încărcarea maşinilor noi Tesla la Supercharger nu va mai fi gratuită din 2017

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 08.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a anunţat că noii proprietari nu vor mai încărca gratuit maşinile în reţeaua Supercharger, deşi Elon Musk declara în 2013 că "utilizarea staţiilor va fi întotdeauna gratuită".

Tesla Motors şi-a dezvoltat propria reţea de staţii de încărcare Supercharger pe care le-a oferit permanent în mod gratuit utilizatorilor săi. În prezent, reţeaua a ajuns la 735 de staţii, care oferă în total 4.625 de puncte de încărcare, fiind prezentă în Statele Unite, Europa şi Australia.

În 2013, CEO-ul Elon Musk declara în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Engadget că utilizarea Superchargerelor "va fi întotdeauna gratuită". Iată însă că, într-un interval de numai 3 ani, constructorul american şi-a schimbat din mers strategia.

Astfel, încărcarea va rămâne gratuită doar pentru actualii proprietari şi pentru comenzile realizate până în 31 decembrie 2016 care sunt livrate până în 31 martie 2017. Clienţii care comandă maşini după 1 ianuarie 2017 vor fi nevoiţi să plătească încărcările pe baza unui sistem de credite. Preţurile pentru noul sistem de credite nu a fost încă anunţat, însă Tesla menţionează că primii 400 kWh încărcaţi în fiecare an vor fi gratuiţi.

Astfel, pentru noua versiune Tesla Model S P100D, proprietarul va avea la dispoziţie doar 4 încărcări gratuite pe an.

Urmareste Automarket
Tesla susţine că toate fondurile obţinute vor fi utilizate pentru extinderea reţelei de Superchargere, mai ales în contextul lansării noului Model 3. "Pe măsură ce ne apropiem de lansarea lui Model 3, această noutate ne va permite să ne extindem reţeaua de Superchargere pentru a le oferi clienţilor cea mai bună experienţă", afirmă constructorul.

Interesant este însă că Model 3 a primit aproape 400.000 de comenzi într-un moment în care clienţii credeau că încărcarea maşinilor va fi gratuită pentru totdeauna, lucru care acum nu mai este valabil.

Via Electrek, Tesla

Comentarii (4)

  • Sunt victimele propriului succes!
    7 2
  • babacloanta
    Musk mai bine si-ar deschide un lant de gogoserii in loc de statii de incarcare. ar fi mai credibil:))
    14 10
  • Cum ma,ioi tesla,ioi masina electrica, salvarea speciei,mersul gratuit...adevarul e ca isi dau mai repede arama pe fata decit m-as fi asteptat...da mai vb peste 3,4ani cu sustinatorii fanatici ai electricei ,mersul gratuit si chipurile "nepoluarea planetei"...si apropo si despre sistemul de taxare al proprietarilor de electrice de catre mafia statului...dati fratilor zeci de mii pe electrice ca sa vedeti ce m.. o sa luati
    7 7
  • AndreiRN
    Cand o incarcare la priza de acasa costa intre $3 si $5 ...................
    In parcarea de la Target sunt 4 statii de incarcare si mereu vad 2 sau 4 masini parcate acolo.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru