Rabla 2013: 3.000 de tichete suplimentare vor fi distribuite centrelor de casare

de Sebastian Toma
Marti, 12.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Administraţia Fondului de Mediu va distribui 3.000 de tichete Rabla 2013 în centrele de casare din România, informează colegii de la Autoindustry citând comunicatul oficial al instituţiei.

Esential 45 de zile de la emitere este valabil un voucher pentru Programul Rabla 2013.
Programul Rabla 2013 va primi o ultimă suplimentare a numărului de vouchere înainte de încheierea acestuia. Cei de la AFM vor distribui pe 14 noiembrie 3.000 de vouchere în valoare de 6.500 RON fiecare, informează colegii de la Autoindustry. La fel ca şi până acum, Administraţia Fondului de Mediu va distribui voucherele de casare în funcţie de totalul numărului de maşini mai vechi de 10 ani înscrise în fiecare judeţ, repartizarea respectivă fiind criticată de reprezentanţii centrelor de casare din mai multe judeţe ale ţării. Toate cele 3.000 de vouchere suplimentare sunt destinate folosirii de către persoane fizice, însă şansa ca acestea să fie consumate este mică având în vedere rezultatele obţinute de programul Rabla în 2013.

Încă de la jumătatea anului curent, Rovana Plumb vorbea despre posibilitatea eliminării Programului Rabla din proiectele ministerului pe care le conduce.

Ministrul Mediului a primit un raport de la subordonaţii săi, care i-a demonstrat că programul nu este eficient nici pentru mediu, nici pentru cetăţeni şi nici pentru parcul auto al ţării. Însă, raportul respectiv nu a luat în considerare motivele pentru care acest proiect nu este funcţional, performanţele slabe ale Programului Rabla fiind legate atât de situaţia economică din România, cât şi de condiţiile prea stricte impuse odată cu ediţia 2013.

Urmareste Automarket
Printre condiţiile stricte impuse de Ministerul Mediului se numără valabilitatea de 45 de zile a unui tichet, o măsură creată pentru a elimina specula.
Această măsură aduce temere în rândul consumatorilor , fie că aceştia vor să caseze o maşină şi să vândă tichetul sau să cumpere un voucher deja emis de la un privat. Temerea clienţilor vizează valabilitatea limitată a voucherului respectiv, care îi periclitează serios valoarea în cazul expirării, voucherul de 6.500 de lei devenind o simplă bucată de hârtie odată ce au trecu 45 de zile de la emiterea acestuia.

Via Autoindustry

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru