Raliul Dakar 2016 va avea loc în Peru, Bolivia şi Argentina în perioada 3-16 ianuarie

de Daniel Popescu
Joi, 16.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Dakar 2016 va începe în Peru în 3 ianuarie, va traversa Bolivia şi se va încheia în Argentina în 16 ianuarie. Chile nu va mai fi prezentă în competiţie din cauza inundaţiilor.

Esential 3 este numarul tarilor pe care le va tranzita Raliul Dakar 2016
Amaury Sport Organisation (ASO), organizatorul Raliului Dakar, a anunţat joi în cadrul unei conferinţe de presă găzduite la Paris programul şi traseul ediţiei de anul viitor a celei mai dificile competiţii de anduranţă din lume.

Competiţia se va desfăşura în continuare în America de Sud, însă Chile a fost exclusă de pe traseu ca urmare a inundaţiilor puternice din nordul ţării şi din Deşertul Atacama.

În schimb, Raliul Dakar 2016 va avea startul în 3 ianuarie în Lima, capitala statului Peru, zona respectivă fiind caracterizată de nisip şi dune uriaşe. Ulterior, participanţii vor concura timp de trei zile în Bolivia înainte de a pătrunde în Argentina pentru ultima parte a raliului, iar finalul este programat în localitatea Rosario în 16 ianuarie.

Peru va reveni astfel în programul Raliului Dakar după ce a mai găzduit câteva probe speciale în ediţiile din 2012 şi 2013.

Programul complet al Raliul Dakar 2016 va fi anunţat în cursul lunii aprilie, iar înscrierile pentru ediţia de anul viitor se vor încheia în 15 mai.

Via Best of Rallye Live

Comentarii (2)

  • mishazaitev
    Nu inteleg de ce organizatorii se incapataneaza sa denumeasca in continuare acest raliu "Dakar"! Nu mai are nimic in comun cu adevaratul Dakar, nimic din farmecul acelor ani frumosi ai rally raid -urilor al caror farmec era dat, pe langa spiritul de competitie, de diversitate!
    1 0
  • @mishazaitev: Din motive de marketing. Brandul "Dakar" este foarte important pentru aceasta competitie. Cu o alta denumire, raliul ar avea o popularitate mai mica.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru