Hirvonen va concura în Raliul Dakar 2016 pentru X-Raid cu Mini All4 Racing

de Daniel Popescu
Marti, 14.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mikko Hirvonen, unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din WRC, va concura pentru X-Raid în Raliul Dakar 2016 la volanul unui Mini All4Racing.

Esential 4 este numarul sezoanelor de WRC in care Mikko Hirvonen a ocupat locul doi in clasamentul general
4 victorii consecutive a obtinut X-Raid in Raliul Dakar
X-Raid, echipa care a câştigat ultimele patru ediţii ale Raliului Dakar, a anunţat marţi că unul dintre piloţi pentru ediţia de anul viitor va fi Mikko Hirvonen.

Finlandezul este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din Campionatul Mondial de Raliuri după ce a terminat pe locul doi în clasamentul general în cei 13 ani de activitate, însă s-a retras din competiţie la sfârşitul sezonului 2014. Hirvonen îl va avea drept copilot pe Michel Perin, care şi-a adjudecat patru victorii la Dakar în această calitate, ultima dintre ele în 2014.

După ce a efectuat o serie de teste în Maroc, fostul pilot al celor de la Ford şi Citroen va participa în luna iulie la Baja Aragon, un eveniment asemănător ca şi concept cu Raliul Dakar care se va desfăşura în deşertul Monegros din Spania.

"Baja Aragon va fi mai mult pe placul meu pentru tipul de raliuri cu care sunt obişnuit.

Dar nu va fi uşor să pilotez fără notiţe şi încă trebuie să mă familiarizez cu Mini. Dar dacă mă voi simţi bine în maşină şi totul merge bine, sper să stabilesc timpi buni", a declarat el.

Să termin raliul fără să întâmpin probleme majore sau fără să rămân blocat ar reprezenta o performanţă bună pentru primul meu Dakar.

Mikko Hirvonen
Pilot X-Raid
Totuşi, Hirvonen nu-şi face iluzii cu privire la performanţele pe care le poate obţine în Raliul Dakart şi consideră că trecerea liniei de sosire va fi în sine o performanţă importantă.

"Contează foarte mult experienţa. Dakar este o cursă lungă, iar dunele de nisip de acolo sunt unice. Prin urmare, să termin raliul fără să întâmpin probleme majore sau fără să rămân blocat ar reprezenta o performanţă bună pentru primul meu Dakar", a adăugat el.

Raliul Dakar 2016 va avea loc în Peru, Bolivia şi Argentina în perioada 3-16 ianuarie între localităţile Lima şi Rosario.

La acest eveniment ar putea lua startul şi Sebastien Loeb, cel mai mare rival al lui Horvonen în WRC, însă francezul nu a luat încă o decizie finală în acest sens.

Via X-Raid

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru