Loeb va concura în Raliul Dakar 2016 pentru Peugeot

de Daniel Popescu
Marti, 29.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb va participa anul viitor pentru prima oară în Raliul Dakar şi va face pereche cu Carlos Sainz, Stephane Peterhansel şi Cyril Despres în cadrul echipei Peugeot.

Cred că este o provocare majoră să pilotezi prin deşert.

Sebastien Loeb
Pilot Peugeot
Peugeot a confirmat marţi integrarea lui Sebastien Loeb în cadrul echipei pentru Raliul Dakar 2016. Nonuplul campion mondial de raliuri şi-a anunţat oficial intenţia de a participa în această competiţie încă din luna iulie, iar cele două părţi au ajuns în cele din urmă la un acord.

Loeb a efectuat deja un test cu maşina celor de la Peugeot pentru Raliul Dakar şi urmează să participe la Raliul Marocului în perioada 3-9 octombrie pentru a căpăta cât mai multă experienţă.

"Am descoperit sporturile cu motor abia la 18 ani. De atunci am fost interesat de toate formele sportive, iar Dakar este una dintre ele. Cred că este o provocare majoră să pilotezi prin deşert. Vor fi două săptămâni lungi şi trebuie să ai grijă de maşină. Este o altă abordare a curselor", a declarat francezul.

Loeb a testat deja pentru Peugeot

În WRC am fost obişnuit să ocolesc obstacolele, dar cu această maşină pur şi simplu treci peste ele.

Sebastien Loeb
Pilot Peugeot
Loeb admite că diferenţele între stilul de pilotaj din WRC şi cel din Raliul Dakar sunt majore, însă tocmai acest lucru îl ambiţionează să participe în această competiţie.

"În WRC am fost obişnuit să ocolesc obstacolele, dar cu această maşină pur şi simplu treci peste ele şi îţi trebuie ceva timp pentru a căpăta încredere.

De asemenea, am fost obişnuit să am notiţe detaliate, dar aici trebuie să găseşti singur drumul şi să improvizezi traseul. În plus, este prima oară când pilotez orice tip de maşina diesel într-o competiţie", a adăugat el.

La fel ca în WRC, copilotul său va fi Dani Elena. Constructorul francez a dezvăluit că Loeb va concura în Raliul Dakar cu Peugeot 2008 DKR, maşina folosită la ediţia din acest an, în timp ce coechipierii săi, Carlos Sainz, Stephane Peterhansel şi Cyril Despres, vor utiliza noul Peugeot 2008 DKR16, prezentat cu numai câteva zile în urmă.

La ediţia din acest an, echipa a obţinut un modest loc 11 prin Stephane Peterhansel, însă îşi pune speranţele în noul Peugeot 2008 DKR16 pentru a-şi îmbunătăţi performanţele. În primăvara acestui an, Peugeot afirma că îşi propune să lupte pentru victorie în Raliul Dakar 2016. Anterior, Peugeot a obţinut patru victorii consecutive în Raliul Dakar în perioada 1987-1990.

După retragerea din WRC, Loeb a concurat pentru Citroen în WTCC, însă contractul său expiră la sfârşitul acestui an.

Anterior, Loeb a admis că, oin cazul unei participări la Dakar, va lua în calcul renunţarea la cariera în WTCC. 

Raliul Dakar 2016 va avea loc în perioada 3-16 ianuarie doar în Argentina şi Bolivia, întrucât Peru s-a retras din competiţie din motive meteorologice. Competiţia va începe în Buenos Aires, iar piloţii vor trece linia de sosire în Rosario.

Via Peugeot

Comentarii (1)

  • leob tb sa mearga inapoi la wrc
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru