Peru renunţă la găzduirea Raliului Dakar. Competiţia va avea loc doar în Argentina şi Bolivia

de Daniel Popescu
Marti, 25.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peru a anunţat că nu va mai găzdui Raliul Dakar în 2016 din cauza previziunilor meteo care indică o "violenţă extremă" din partea fenomenului El Nino în prima parte a anului viitor. Astfel, competiţia va avea loc doar în Argetina şi Bolivia.

Esential 2 este numarul tarilor care vor gazdui Raliul Dakar dupa retragerea statului Peru
Raliul Dakar 2016 este programat în perioada 3-16 ianuarie şi ar fi trebuit să înceapă în Peru înainte de a ajunge pentru trei zile în Bolivia şi de a continua în Argentina.

Cu toate acestea, autorităţile peruane au anulat toate probele speciale din Raliul Dakar ca urmare a previziunilor meteo pentru prima parte a anului viitor. Peru se aşteaptă la ploi torenţiale din cauza fenomenului nartural El Nino, iar autorităţile vor să mobilizeze toate serviciile pentru populaţia care va fi afectată.

"Organizatorii Raliului Dakar au luat la cunoştinţă decizia autorităţilor peruane de a anula probele din Raliul Dakar 2016. Din cauza previziunilor cu privire la fenomenul El Nino, care se aşteaptă să fie extrem de violent în acest an, guvernul peruan a decis ca această problemă să aibă prioritate naţională pentru ca toate serviciile de stat să se mobilizeze în ajutorul populaţiei", precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

În urma acestei decizii, Raliul Dakar 2016 va avea loc doar în Argentina şi Bolivia, iar noul traseu complet va fi prezentat în a doua parte a lunii septembrie.

"Echipa de organizare a Raliului Dakar lucrează la crearea unei rute alternative cu condiţii optime în Argentina şi Bolivia.

Ruta finală a Raliului Dakar va fi anunţată în a doua jumătate a lunii septembrie", se mai precizează în comunicatul de presă.

La Raliul Dakar 2016 va lua startul pentru X-Raid şi Mikko Hirvonen, vice-campion în WRC în 2009, în timp ce campionii mondiali Sebastien Loeb şi Petter Solberg analizează de asemenea oportunitatea de a participa în competiţie.

Via Raliul Dakar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru