Raliul Deltei va avea două probe noi şi vrea să debuteze în competiţia European Rally Trophy în 2015

de Daniel Popescu
Marti, 01.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Raliului Deltei au anunţat două noi probe pentru ediţia din luna mai a acestui an şi speră ca etapa să fie inclusă în calendarul competiţiei European Rally Trophy în 2015.

Esential 14 probe speciale va avea Raliul Deltei in sezonul 2014
160 de kilometri este lungimea probelor speciale din Raliul Deltei
Raliul Deltei va include 14 probe speciale în sezonul 2014 al Campionatului Naţional de Raliuri, după ce organizatorii au dezvăluit două noi probe speciale.

Prima noutate este traseul forestier Ciucurova - Fântâna Mare cu o lungime de aproape 9 kilometri, în timp ce a doua probă specială introdusă în premieră este pe ruta Slava Rusă - Babadag şi are o lungime de aproape 7 kilometri.

Astfel, numărul probelor unice ale raliului a crescut la şapte (Teliţa, Cocoşu, Ciucurova, Slava Rusă, Babadag, Eoliene şi Tulcea), iar centrul oraşului Tulcea va găzdui şi două superspeciale (PS 5 şi PS 14), care vor încheia fiecare dintre cele două zile ale competiţiei.

 Reportaj de la Raliul Deltei 2013

Schimbările introduse în acest an au ca obiectiv includerea Raliului Deltei în competiţia European Rally Trophy începând din sezonul 2015.

De altfel, mai mulţi oficiali FIA vor asista la evenimentul din acest an pentru a observa dacă etapa merită inclusă în această competiţie europeană de raliuri.

"Ne propunem să aducem Raliul Deltei printre competiţiile europene cu tradiţie. Un prim pas în această direcţie este candidatura la FIA European Rally Trophy, pentru care am început deja să ne pregătim: vom avea mai mulţi sportivi la start – estimăm 60 de echipaje înscrise, mai multe echipaje străine – am primit semnale de interes din 5 ţări – şi mai mulţi kilometri de probe speciale", a declarat Mihai Tanase, organizatorul Raliului Deltei. Ediţia 2014 a Raliului Deltei va avea loc în perioada 30-31 mai.

Via Raliul Deltei

Comentarii (1)

  • Este unul dintre cele mai frumoase Raliuri din CNR. Daca are deveni si etapa intr-o competitie internationala ar fi un lucru minunat avand in vedere faptul ca zona aceea, oricum mirifica, ar putea beneficia de o mai buna publicitate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru