Rămas bun, Ford Mustang Bullit! Locul său va fi luat de viitorul Mustang Mach 1

de Florin Ardeleanu
Marti, 02.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații recente, zilele celebrului Ford Mustang Bullitt sunt numărate. Aceeași soarta ar urma să aibă și versiunea Shelby GT350.

Filmul Bullitt a debutat pe marele ecran în 1968, dar este una dintre acele producții pe care le urmărești cu plăcere chiar și după 53 de ani.

Personajul principal, care dă și numele filmului, este jucat de Steve McQueen, însă vedeta motorizată este un Ford Mustang Fastback, vopsit în nuanța Highland Green. O mașină care și-a câștigat locul de onoare în istoria Ford.

În 2018, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la debutul filmului, Ford a anunțat lansarea unui Mustang Bullitt bazat pe actuala generație a celebrului model, în contextul în care aproape fiecare iterație Mustang a avut o variantă Bullitt. Versiunea specială a debutat pe piață în vara aceluiași an.

Aceasta este echipată cu un motor V8 de 5.0 litri, conectat exclusiv la o transmisie manuală cu șase trepte, și face câteva trimiteri la mașina originală. Spre exemplu nuanța exterioară, cusăturile de la interior sau "nuca" albă a schimbătorului de viteze.

Acum, potrivit celor de la FordAuthority, constructorul american de automobile intenționează să retragă acest model din portofoliu.

Odată cu el și versiunea Shelby GT350.

Locul lor va luat de noul Mustang Mach 1, o denumire care se întoarce în gama Ford după o pauză de 17 ani. Vestea cea mai bună este că noua versiune preia motorul de la Mustang Bullitt și tot ce are mai bun de oferit Shelby GT350 din punct de vedere dinamic.

Lansarea noului Mustang Mach 1 este programată pentru primăvara acestui an în SUA, urmând să ajungă și pe continentul european la scurt timp după.

via FordAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru