Raport după 3 ani de la nașterea gamei BMW i: 60.000 de clienți pentru i3 și 10.000 pentru i8

de Mircea Meşter
Joi, 03.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW i, gama de modele în care bavarezii experimentează sistemele electrice și hibride care sunt apoi transpuse pe versiuni eco ale modelelor din gama clasică, împlinește 3 ani.

Departamentul de dezvoltare al gamei experimentale BMW i sărbătorește în această lună trei ani de la stabilirea diviziei sub care marca germană dezvoltă modele ecologice. Lansată în 2013, odată cu prezentarea versiunilor de serie i3 și i8, gama BMW i s-a dezvoltat până acum pe orizontală, electricul i3 reușind să treacă între timp de la 160 de kilometri autonomie, cât avea în momentul prezentării oficiale, la 300 de kilometri, cât are astăzi.

Conform celor de la BMW, marca germană a reușit să vândă în ultimele 36 de luni peste 100.000 de mașini electrice sau hibride plug-in, aici fiind incluse atât modelele din gama i, cât și versiunile hibride ale modelelor cunoscute din gama clasică a mărcii. Peste 60.000 dintre acestea sunt reprezentate de versiuni ale lui i3, cea mai populară mașină "electrificată" a gamei bavarezilor, în timp ce fratele hibrid sportiv i8 a fost preferat de 10.000 de clienți în această perioadă. Restul de aproximativ 30.000 de unități au fost reprezentate de variantele hibride cu încărcare la priză ale modelelor Seria 3, Seria 7, X5 și Seria 2 Active Tourer.

"BMW i rămâne vârful nostru de lance în ceea ce privește inovația și va continua să deschidă accesul la tehnologii fascinante pentru Grupul BMW.

Când vine vorba de sisteme electrice de propulsie, am reușit deja să punem pe șosea acest tup de tehnologie. Viitoarea bornă pe care o vom ataca va fi șofatul autonom, acolo unde BMW iNext va seta noi reguli în industrie", spune Harald Kruger, directorul Consiliului de Administrație BMW. 

BMW iNext este un model anunțat conceptual de prototipul Vision Next 100. Va apărea pe piață în 2021 și va beneficia de funcții autonome și de propulsie 100% electrică. Mai multe despre acest model puteți citi aici.

Comentarii (2)

  • Inca ma mir cum de-au vindut 1 (UN) BMW i8 si la noi...
    Cei 0,01 % din productie vandute-n Romania par totusi sa reflecte raportul real dintre mogulii nostri deloc "eco" si ailalti vestici.
    7 0
  • Eu am vazut destul de multe i8-uri prin Romania, mai degraba i3-uri sunt putine as zice.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru