Recall Dacia Spring: modelul electric, rechemat din cauza unei probleme la centurile de siguranță

de Tiberiu Safta
Miercuri, 07.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Spring se află în centrul unei campanii de rechemare după ce au fost raportate probleme la centurile de siguranță pentru pasagerii din spate. Această campanie ar putea afecta circa 15.000 de exemplare Spring din toată Europa.

Constructorul de la Mioveni a fost nevoit să inițieze o campanie de rechemare pentru electricul Dacia Spring. Campania a fost inițiată după ce a fost raportată o problemă cu privire la centurile de siguranță pentru ocupanții din spate.

Potrivit sistemului european de alertă rapidă cu privire la produsele neconforme, RAPEX, problema este cauzată de retractorul din spate care nu reține corect centura de siguranță și care poate să producă răni grave în caz de accident. Această problemă afectează toate exemplarele Dacia Spring produse între 26 aprilie și 4 octombrie 2022.

Deocamdată nu se știe exact câte exemplare sunt afectate. Potrivit datelor Jato Dynamics, problema ar afecta circa 15.000 de exemplare la nivel european. Campania a început încă din 9 noiembrie. Proprietarii mașinilor afectate au fost anunțați printr-o scrisoare de către reprezentanții Dacia pentru a se prezenta la service.

Din fericire nu au fost raportate incidente rezultate din acest defect.

Soluția constă în înlocuirea retractorului, care este gratuită și durează mai puțin de o oră.

Chiar dacă modelul electric a fost supus abia acum unei campanii de rechemare, mai mulți proprietari din România ai lui Dacia Spring știau deja de această problemă înainte de recall. În cazul nostru, livrările modelului au fost întârziate intenționat pentru a remedia problema înainte ca fiecare exemplar să ajungă la clienți.

via Economica

Comentarii (2)

  • Tocmai centurile pentru copiii duși la școală cu jucăria electrică. Groaznic.
    4 3
  • ei, stiu ca tu esti volvist, dar nu e chiar asa groaznic. cel putin nu la viteze normale de oras, in practica sub cea legala de 50km/h.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru